Elon Musk, topman van onder meer Tesla en SpaceX, kan zich sinds maandag rijker noemen dan Microsoft-oprichter en weldoener Bill Gates.
Volledig scherm
Elon Musk, topman van onder meer Tesla en SpaceX, kan zich sinds maandag rijker noemen dan Microsoft-oprichter en weldoener Bill Gates. © AFP

Elon Musk haalt Bill Gates in als één na rijkste man ter wereld

De stijgende aandelenkoers van de Amerikaanse bouwer van elektrische auto's Tesla zorgt ervoor dat het vermogen van topman Elon Musk (49) stevig aandikt. Volgens een rangschikking van economisch persagentschap Bloomberg is Musk nu rijker dan Microsoft-oprichter Bill Gates. Hij is zo de op één na rijkste mens ter wereld.

 1. Elon Musk steekt Mark Zuckerberg voorbij en wordt op twee na rijkste persoon ter wereld

  Elon Musk steekt Mark Zuckerberg voorbij en wordt op twee na rijkste persoon ter wereld

  Elon Musk, de CEO van de bouwer van elektrische wagens Tesla, is zoals verwacht een plaats gestegen in de Bloomberg Billionaires Index, nadat het aandeel van Tesla de hoogte is ingeschoten. Musk is volgens de index van het financiële persagentschap nu 110 miljard dollar (zo'n 92,6 miljard euro) waard. Hij springt zo voorbij Facebook-CEO Mark Zuckerberg, die ‘slechts’ 104 miljard dollar (zo'n 87,5 miljard euro) waard is.
 2. Historisch: ruimtecapsule SpaceX komt na vlucht van meer dan 24 uur met vier astronauten aan bij het ISS

  Historisch: ruimtecap­su­le SpaceX komt na vlucht van meer dan 24 uur met vier astronau­ten aan bij het ISS

  De ‘Crew Dragon Capsule’ van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX is veilig bij het internationale ruimtestation ISS aangekomen, met aan boord vier astronauten. Het is voor het eerst dat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA een particulier bedrijf betaalde voor een bemande missie met een door een privaat bedrijf gebouwd ruimtevaartuig. De missie zal zes maanden duren.
 1. Tesla krijgt plek in S&P 500-index, Elon Musk zit Mark Zuckerberg op de hielen om derde rijkste ter wereld te worden
  Economie

  Tesla krijgt plek in S&P 500-in­dex, Elon Musk zit Mark Zuckerberg op de hielen om derde rijkste ter wereld te worden

  Autofabrikant Tesla wordt in december opgenomen in de Amerikaanse beursindex S&P 500. Het is met een beurswaarde van zo'n 390 miljard dollar het grootste bedrijf dat ooit aan de lijst wordt toegevoegd. Het fortuin van CEO Elon Musk steeg maandagavond naar 117,5 miljard dollar of bijna 99 miljard euro. Musk staat zo klaar om over Mark Zuckerberg te springen en de derde rijkste persoon ter wereld te worden volgens Bloomberg’s Billionaire Index.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig

Geld