BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Eind september gaat Vlaamse geldkraan met coronasteun aan bedrijven dicht: wie geniet nog bescherming, en hoe hoog is factuur al opgelopen?

Almaar minder ondernemers in Vlaanderen maken nog gebruik van coronasteun. In juni waren er nog ruim 21.400 aanvragen, het laagste aantal sinds augustus vorig jaar. “Dat is goed nieuws en betekent dat zo goed als alle ondernemers aan de slag zijn”, aldus Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). De factuur aan Vlaamse steun om onze ondernemingen de kop boven water te helpen houden, liep ondertussen wel enorm hoog op. Eind september gaat de geldkraan normaal voor iedereen dicht.  

29 reacties

 • daan aerts

  1 maand geleden
  Die Chokri lacht zichzelf nog altijd een bult met zijn gekregen steun.
 • raymond van der craen

  1 maand geleden
  Het land is om zeep geholpen door zulke onbekwame ministers. Wie gaat nu het begrotingstekort van 36 miljard terugbetalen? Wie gaat de stijgende energie prijzen betalen? Alles is duurder geworden zelfs de zelfstandigen en horeca uitbaters die wij gered hebben met overheidssteun verhogen hun prijzen en zuigen de gewone man uit. Oh ja bedankt voor de indexaanpassing daar komen we blijkbaar ver mee.
 • Wilfried David

  2 maanden geleden
  Crevits een van domste politiekers van het terzielle garant cdnv hebben mensen te veel belogen en zakken gevuld
 • Magda De Munck

  2 maanden geleden
  Eind september komen de nieuwe belastingen aan de beurt.
 • Jozef Van Schuerbeeck

  2 maanden geleden
  Er zijn er die het moeilijk gehad hebben en anderen hebben op een schandalige wijze rijkelijk geprofiteerd. Diegenen die ze per ongeluk vinden gaan het geld moeten terug betalen. Van een boete spreekt men niet. Gaat men dit maar zo laten ? Moet een misdrijf ( stelen van het geld van de burger, niet bestraft worden ?
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?

Geld