BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Eerste koude dagen en Belgen draaien gaskraan open: ruim 50 procent meer gasverbruik deze week

De temperatuur zakt. En dat laat zich voelen in ons gasverbruik. Dat steeg de eerste helft van deze week met zo’n 50 procent tegenover de weken voordien. Een gevolg van de eerste, koudere dagen. “De echte lakmoesproef voor onze besparingsoefening komt er nu aan.”

170 reacties

 • Stefanie van Dijk

  1 week geleden
  Bij mij blijft de gaskraan zo ver mogelijk dicht, mijn houtkachel gaat overuren draaien en de CV enkel nachtstand 15gr. de maatregelen van de overheid helpen mij helemaal niks maar daar had ik al op gerekend dus trek m'n plan wel
 • Christiaan Vernist

  2 weken geleden
  Waarom jaren geleden niet geinvesteerd in energiebesparende maatregelen? Nu wordt precies iedereen pas wakker. Zie de scholen, verzorgingstehuizen, bedrijven,... Praktisch nergens led verlichting, zonnepanelen, zelfs nog enkel glas,...die hebben dus jaren geld langs ramen en deuren buiten gegooid.
 • Bart Bijdehands

  2 weken geleden
  Wat gaan die van de winter doen?.
 • Peter Schelfhout

  2 weken geleden
  karel vandamme als de verwarming een tijd op staat wordt de lucht juist droger en rond herfst-winter is de lucht buiten vochtig dus geen goede raad!
 • Bernard Deplacie

  2 weken geleden
  Ik ben helemaal niet van zin veel gas te gebruiken. We gedragen ons gelijk verwende kinderen. 'T is te koud ; 't is te dit of dat. Een trui en wat beweging. Is gezond. Besparen we op gezondheidszorg. Bij de echte kou gaat de pelletkachel aan. Goedkoop, de korte keten, en digitaal te regelen. Is een gesloten, veilig systeem zoals een gasbrander en gemakkelijk te installeren en in onderhoud.
 1. Topondernemer Fernand Huts meldt succes in strijd tegen plastic afvalberg: “Wij zijn erin geslaagd om plastic 100 procent te recycleren”
  33

  Toponderne­mer Fernand Huts meldt succes in strijd tegen plastic afvalberg: “Wij zijn erin geslaagd om plastic 100 procent te recycleren”

  Een aantal jaar geleden kondigde Antwerps topondernemer Fernand Huts aan dat hij zou investeren in onderzoek naar en de bouw van speciale fabrieken die plastic kunnen omvormen naar de oorspronkelijke grondstoffen. Vollédige recyclage dus. In een interview met ‘VTM Nieuws’ claimt hij vandaag dat de proefinstallatie van zijn dochterbedrijf, de Antwerpse afvalverwerker Indaver, er dankzij onderzoek nu ook echt in geslaagd is die volledige recyclage uit te voeren.