Met een recent (gerenoveerd) appartement speel je als beginnende investeerder op veilig.
Volledig scherm
PREMIUM
Met een recent (gerenoveerd) appartement speel je als beginnende investeerder op veilig. © Heylen Vastgoed

“Een tweede eigendom is een van de beste investeringen”: onze woonexpert legt uit hoe je dat het best aanpakt

Een op de vijf Belgen bezit meer dan één eigendom. Zeker in het onzekere economische klimaat, in tijden waarin het spaarboekje niets opbrengt en de beurs allesbehalve in een hausse zit, beschouwen velen vastgoed als een verstandige investering. Bovendien gaan mensen steeds meer huren. Denk jij er ook aan om iets te kopen om nadien te verhuren, maar geen idee hoe, wat en waar? Onze woonexpert Bjorn Cocquyt zet je graag op weg en beantwoordt je meest prangende vragen. “Bij investeringsvastgoed is de locatie nog meer van tel.”

9 reacties

 • Jozef Van Schuerbeeck

  8 maanden geleden
  Een kennis van mij heeft een appartement gekocht om er in te trekken als hij te oud wordt om het hus waar hij nu woont te onderhouden. Hij heeft zijn appartement voorlopig verhuurd. Het duurde niet lang als de huurders al belden dat de chauffage het niet meer deed. Er zou een lek zijn in de leiding op een plaats die moeilijk te bereiken is. Hij vindt gewoon niemand niet die de herstelling wil doen. Verhuren is plezant.
 • christine van meerhaeghe

  9 maanden geleden
  en tweede verblijf,goed 50% van opbrengst voor vadertje staat,zo kan de gewone man ook 1 kopen,;:;,
 • edijoan vandeneede

  10 maanden geleden
  Sommige kopen een tweede verblijf, anderen kunnen zelfs geen eerste verblijf kopen ; ergens klopt er iets niet
 • paul holemans

  12 maanden geleden
  als je alle kosten optelt(verzekering, sleet, onroerende voorheffing, opname van het geindexeerde ki bij je belastingen(nog geen rekening gehouden met slechte betalers en eventuele schade)hou je amper iets over aan verhuren.(betweters die beweren dat de huur niet belast wordt weten niet waarover ze spreken.gelukkig wordt je eigendom elk jaar wat meer waard door de verhoging van de vastgoedprijzen.
 • Alfons Hendrickx

  1 jaar geleden
  op alle inkomsten gelijke belasting betalen, er zouden veel huizen te koop komen  wat de wachtlijsten ten goed zou komen
 1. Investeren in een studentenkot een goed idee? “Door aankoop een half jaar gratis kot”
  PREMIUM

  Investeren in een studenten­kot een goed idee? “Door aankoop een half jaar gratis kot”

  De aankoop van studentenvastgoed blijft in coronatijden een interessante investering, ook als je zelf geen kinderen hebt. Heb je die wel, dan hoef je allereerst geen huur te betalen. En zodra ze dan afgestudeerd zijn, kan je huur beginnen te ontvangen. Niets dan voordelen dus? Nico De Baene, die zelf een kot kocht, vindt alvast van wel. “De waarde van ons geïnvesteerd bedrag elk jaar zelfs nog toenemen.” Maar er zijn ook een hele hoop zaken zijn waar je op voorhand rekening mee moet houden. Paul D’Hoore, geldexpert in ons geldpanel, geeft advies als je de stap overweegt.

Geld