Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Een op de vier bedrijven in nood door coronavirus

Een bedrijf op de vier kan de schok niet aan als er twee maanden geen inkomsten binnenvloeien. Ze beschikken over ­onvoldoende eigen middelen als buffer om die crisisperiode door te komen. Dat blijkt uit onderzoek dat bedrijfsdata-expert Graydon de voorbije week begon om de impact van het coronavirus op de Belgische economie in kaart te brengen, schrijft De Tijd vandaag.

22 reacties

 • Jean Gobin

  2 jaar geleden
  veel bedrijven gaan zonder staatssteun over de kop ..ze liggen aan het infuus van subsidies en leven op de kap van de belastingbetaler ..klagen moeten zij niet doen als het niet gaat ga voor een baas gaan werken die er wel in slaagt succesvol te zijn met zijn product .
 • louis van hoeylandt

  2 jaar geleden
  rene ..de een kan niet zonder de ander , en het is niet omdat de baas achter een bureau zit dat hij niets doet ..;hij moet bvb zien dat hij klanten brengt onderhandelen contracten zien te maken en niet vergeten het papier werk enz enz ,om maar niet te vergeten de kopzorgen die dat soms meebrengt het is niet allemaal zonneschijn en rozen geur ,maar nogmaals de een kan niet zonder de ander
 • raymond van der craen

  2 jaar geleden
  Ben is een realist of doemdenker als ik stel dat onze economie en sociale bescherming in elkaar zal stuiken als deze toestand nog lang zal aanhouden?
 • Philippe Corthout

  2 jaar geleden
  René Verhoeven, zonder die "bazen" en HUN bedrijf zou er weinig gewerkt moeten worden. Je vergeet dat dat werk en de klanten niet zomaar uit de lucht komen vallen. Wie betaalt die belasting, loon en bedrijfsvoorheffing? Voor elke euro dat jij verdient, mag de baas er 3 neertellen... zonder werknemers ben je idd niets, maar zonder het bedrijf ben je geen werknemer. Het is geen of-verhaal maar een en-en-verhaal.
 • An Vanden Bossche

  2 jaar geleden
  Mr Verhoeven: je kan de redenering ook omkeren: de bedrijven betalen de lonen, belastingen en sociale bijdragen van de werknemers. Hoe je het ook bekijkt, het is duidelijk dat wanneer bedrijven over kop gaan ook de bijhorende tewerkstelling en inkomens verdwijnen, dus moeten we dat proberen vermijden. Wat die fabelachtige en onbelaste winsten betreft door te produceren in goedkope landen, het zijn dezelfde roepers die op internet goedkoop buitenlandse producten kopen, anders is het 'te duur'.
 1. OVERZICHT. 150 euro extra voor wie in tijdelijke werkloosheid komt, maatregelen kosten begroting 8 tot 10 miljard

  OVERZICHT. 150 euro extra voor wie in tijdelijke werkloos­heid komt, maatrege­len kosten begroting 8 tot 10 miljard

  De federale regering heeft een reeks nieuwe maatregelen genomen om de werknemers en bedrijven in ons land te ondersteunen wanneer ze getroffen worden door de gevolgen van het coronavirus. Zo zullen tijdelijk werklozen, die nu al met meer dan 670.000 zijn, 150 euro netto per maand extra krijgen. Zowel burgers als kmo’s en bedrijven krijgen uitstel op het betalen van belastingen, en reizigers krijgen een cheque als hun pakketreis komt te vervallen. De maatregelen zullen de begroting 8 tot 10 miljard euro kosten.