Professor Nouriel Roubini voorspelde eerder de financiële crisis in 2008 en vorige zomer waarschuwde hij voor een recessie in 2020.
Volledig scherm
Professor Nouriel Roubini voorspelde eerder de financiële crisis in 2008 en vorige zomer waarschuwde hij voor een recessie in 2020. © Shutterstock/EPA

Econoom voorspelt binnen enkele jaren crisis erger dan Grote Depressie van jaren ’30

EconomieOp de beurs lijkt de klap van de coronacrisis al bijna verteerd, maar dat herstel zal van korte duur zijn. Dat voorspelt econoom Nouriel Roubini van de universiteit van New York. “Het V-vormig herstel zal eerst overgaan in een U, daarna in een W en op middellange termijn in een L”, zegt de professor. Het gevolg zal een crisis zijn, erger dan de Grote Depressie van de jaren ‘30.

40 reacties

 • Dirk Sonck

  2 jaar geleden
  Ik ga terug mijn eigen aardappelen en groenten kweken.
 • Bart Verbeeck

  2 jaar geleden
  De oplossing is simpel. Gedaan met FIAT geld, waardeloos en totaal misbruikt door politici om herkozen te worden. Stop met centrale banken, ze drukken ons in de vernieling, letterlijk. De crisis zal starten met de snelle prijs stijging in klassiekers zoals goud, en de nieuwe vorm van echt geld : bitcoin en andere gedecentraliseerd geld.
 • j hendrickx

  2 jaar geleden
  Dat was te verwachten Vele landen zullen failliet gaan
 • Jozef Van Schuerbeeck

  2 jaar geleden
  Ik vrees dat hij gelijk heeft. De laatste weken werd door onze "regering" met geld gesmeten waarvan een gedeelte in dank aanvaard werd door profiteurs. Dit geld gaat vroeg of laat moeten terugbetaald worden. Door wie ? Door de gewone arbeider en bediende die al uitgewrongen is ? Van de anderen valt weinig of niks te verwachten tenzij de belastingen grondig zouden hervormd worden. Dat gaat niet gebeuren. Wij gaan serieus verarmen.
 • Ben Kabas

  2 jaar geleden
  In zijn plaats zou ik met codes werken zoals bij de weersvoorspellingen. Het gebeurt wel maar het is altijd van, "het had nog erger gekund".