Stop met het praten over ‘pre-corona’ en ‘post-corona’, vindt professor Koen Schoors. "Het wordt mét corona, nog een hele tijd."
Volledig scherm
PREMIUM
Stop met het praten over ‘pre-corona’ en ‘post-corona’, vindt professor Koen Schoors. "Het wordt mét corona, nog een hele tijd." © Wannes Nimmegeers

Econoom Koen Schoors: “Neem de angst weg en de economie trekt vanzelf weer aan”

Moeten we kiezen voor onze gezondheid en de coronamaatregelen verstrengen? Of moeten we kiezen om de al zo zwaar getroffen ondernemers niet helemaal de doodsteek te geven, ook al lopen we dan meer risico om elkaar te besmetten? Geen van beide, zegt economieprofessor Koen Schoors (UGent). “We moeten de ángst wegnemen. Dan trekt de economie vanzelf weer aan.”

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Extreme drukte bij bpost: deel klanten krijgt pakje niet meer aan huis en moet het zelf gaan afhalen

  Extreme drukte bij bpost: deel klanten krijgt pakje niet meer aan huis en moet het zelf gaan afhalen

  Bpost levert de jongste dagen elke dag meer dan een half miljoen pakjes af. "We breken nu dag na dag records. We zitten nu al boven de piek van de eerste lockdown", zo bevestigt woordvoerster Veerle Van Mierlo vandaag. Na Black Friday zou zelfs de grens van de 600.000 pakjes per dag overschreden kunnen worden. Op sommige plaatsen wordt een tweede dagelijkse uitreiking ingelegd, en ook het management springt bij om de verwerking in goede banen te leiden, klinkt het. Door de drukte is beslist dat bpost niet meer alle pakjes aan huis zal leveren. Een deel van de klanten moet zijn of haar pakje zelf gaan afhalen in een afhaalpunt.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team
  Play

  André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team

Geld