Volledig scherm
© BELGA

Economische neergang drukt winst ABN Amro

ABN Amro heeft de gerapporteerde nettowinst over het eerste kwartaal zien dalen van 539 miljoen euro vorig jaar tot 454 miljoen euro. Dat heeft het Nederlandse bankconcern vandaag bekendgemaakt.

 1. Electrabel: “Beslissing over kernuitstap moet voor het eind van dit jaar vallen, niet eind 2021”

  Electrabel: “Beslissing over kernuit­stap moet voor het eind van dit jaar vallen, niet eind 2021”

  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wijst er vandaag op dat een evaluatie van de haalbaarheid van de kernuitstap gepland is in november 2021. Dan wordt een rapport verwacht over de garantie van de elektriciteitsvoorziening van het land en de prijs daarvan. Volgens Engie Electrabel, uitbater van de Belgische kerncentrales, is dat te laat. “De beslissing over de kernuitstap moet nog dit jaar vallen", klinkt het.
 2. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 3. Overlegcomité keurt aanpak voor nationaal herstelplan goed

  Overlegco­mité keurt aanpak voor nationaal herstel­plan goed

  De verschillende regeringen van het land hebben binnen het Overlegcomité het startschot gegeven voor het nationale herstelplan. Dat Belgische 'Plan voor Herstel en Veerkracht' is nodig om aanspraak te kunnen maken op de middelen uit het Europese herstelplan. De eerste werkgroepen gaan deze week nog aan de slag. Tegen het einde van het jaar moet er een akkoord zijn over de intra-Belgische verdeling en tegen april moet de finale versie van het plan naar Europa gestuurd worden. Dat staat te lezen in een persbericht van premier Alexander De Croo (Open Vld).
 1. Extreme drukte bij bpost: deel klanten krijgt pakje niet meer aan huis en moet het zelf gaan afhalen

  Extreme drukte bij bpost: deel klanten krijgt pakje niet meer aan huis en moet het zelf gaan afhalen

  Bpost levert de jongste dagen elke dag meer dan een half miljoen pakjes af. "We breken nu dag na dag records. We zitten nu al boven de piek van de eerste lockdown", zo bevestigt woordvoerster Veerle Van Mierlo vandaag. Na Black Friday zou zelfs de grens van de 600.000 pakjes per dag overschreden kunnen worden. Op sommige plaatsen wordt een tweede dagelijkse uitreiking ingelegd, en ook het management springt bij om de verwerking in goede banen te leiden, klinkt het. Door de drukte is beslist dat bpost niet meer alle pakjes aan huis zal leveren. Een deel van de klanten moet zijn of haar pakje zelf gaan afhalen in een afhaalpunt.
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok

Geld