Shutterstock / C. Nass
Volledig scherm
© Shutterstock / C. Nass

Economische activiteit eurozone krimpt onverwacht in juli

De economische activiteit in de eurozone is in juli voor het eerst sinds de coronalockdowns aan het begin van 2021 gekrompen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van marktonderzoeker S&P Global. De krimp wordt veroorzaakt door de hoge inflatie in het eurogebied die de koopkracht van consumenten onder druk zet. Ook worstelen bedrijven met hoge inkoopkosten en personeelstekorten. De kans op een recessie in de eurozone is daarmee toegenomen.

8 reacties

 • Emi Hergersberg

  4 maanden geleden
  als ge hoort hoe er met subsidies gezwaaid wordt, hoe de oorlogsmachine gefinancierd wordt ... ja, dan zal er in de Eu nog veel krimpen, niet enkel de economische activiteiten; De mensen die met de auto gaan werken, verdienen meer met thuis te blijven want de naft en de garagisten worden onbetaalbaar;
 • Argus Vercauteren

  4 maanden geleden
  Dit is nog maar het begin van alle ellende. Het zal uiteindelijk ook invloed hebben op de tewerkstelling. Als de koopkracht van de consument daalt, zal deze ook minder uitgeven. Bedrijven zullen op hun beurt "besparen", de werkloosheid zal stijgen. De regering straft op zijn beurt werklozen. Het wordt een sociaal bloedbad. En dan verwacht Jambon dat we optimistisch naar de toekomst kijken. Als men een riant salaris ontvangt zoals Jambon is het natuurlijk gemakkelijk om positief te blijven.
 • Danny janssens

  4 maanden geleden
  En dan moeten de Russische tegensancties nog komen
 • Francis smet

  4 maanden geleden
  Niet moeilijk met alle maatregelen tegen Rusland, de gewone werkende man in de EU weet niet hoe al zijn rekeningen nog moet betalen. Levensnoodzakelijke producten en diensten worden onbetaalbaar. Maar wat kan het die dikbetaalde paljassen van het EU parlement en EU leiders schelen, zij lijden er niet onder.
 • Johan Leuridan

  4 maanden geleden
  Hoezo onverwacht? verbaasd me dat het nog niet vroeger gekrompen is.