Toeristen maken foto's aan de Trevifontein in Rome
Volledig scherm
Toeristen maken foto's aan de Trevifontein in Rome © Getty Images

Economen voorspellen sterkste economische groei voor Spanje en Italië sinds jaren 1970

Italië en Spanje lijken dit jaar op weg om de sterkste economische groei neer te zetten in meer dan veertig jaar. Dat zeggen economen aan het financiële persagentschap Bloomberg. De Spaanse economie zou dit jaar naar verwachting met 6,2 procent groeien. Italië stevent dan weer af op een recordgroei van 5,6 procent. De economen tonen zich hiermee nog iets optimistischer dan bij eenzelfde peiling vorige maand.

6 reacties

 • Geert Heylen

  2 maanden geleden
  groei groei groei ,….en toch zal Jan modaal in Europa , armer en armer worden , overheden zullen meer en meer schulden op bouwen….en dit allemaal voor het groot kapitaal. Kapitalisme ten top.
 • hans jozef

  2 maanden geleden
  Groei tegenover een lockdown is niet moeilijk maar vooraleer het niveau van voor de crisi bereikt wordt zal het nog lang duren en de schade inhalen kan men al helemaal vergeten
 • rik casteleyn

  2 maanden geleden
  De economie zal enkel in de klinieken en de hospitalen groeien . De leveranciers zullen gouden zaken doen . Ook de fabrieken van veldbedden zullen delen in de koek als alle kamers vol liggen .
 • Eduard Dierckx

  2 maanden geleden
  Hier zijn het de virologen, daar zijn het de economen die een glazen bol hebben, binnen dit en binnen dat. Beide landen zijn goed gekend en ik voorspel het tegengestelde door het hedendaags beleid van beide regeringen en de klimaat verandering waar zij niet op in spelen. Spanje is al half woestijn en dit gaat verder en het zuiden van Frankrijk idem ditem. Eduard Dierckx
 • Tuur schiepers

  2 maanden geleden
  Economen zijn perfect om uit te leggen waarom hun vooruitzichten verkeerd waren.
 1. Hoeveel zwart geld gaat er om in ons land? Waarom is het zo ingeburgerd? En hoeveel belastingen loopt vadertje staat mis?
  PREMIUM

  Hoeveel zwart geld gaat er om in ons land? Waarom is het zo ingebur­gerd? En hoeveel belastin­gen loopt vadertje staat mis?

  De Belg en zijn zwart geld. Hoewel er het afgelopen half jaar 190 miljoen euro werd aangemeld voor regularisatie, blijft de hoeveelheid zwart geld in ons land enorm. De zogenaamde ‘schaduweconomie’ is in België goed voor een omzet van zo’n 55 miljard euro. Daarmee staat ons land in top vijf van West-Europese landen. Waarom is zwart geld zo ingeburgerd in België? Waar komt al dat geld vandaan? En hoeveel inkomsten loopt de staat mis?
 2. Eerste Bitcoin-ETF op Amerikaanse beurs: “Aanvaarding door banken van alternatieve geldsoort”
  Cryptomunten
  3

  Eerste Bit­coin-ETF op Amerikaan­se beurs: “Aanvaar­ding door banken van alternatie­ve geldsoort”

  De eerste bitcoin-ETF of tracker maakt vandaag zijn debuut op de Amerikaanse beurs. Dat is een mijlpaal voor de crypto-industrie. “Dit maakt de digitale munt meer toegankelijk voor kleine beleggers”, zegt geldexpert Pascal Paepen. “Bovendien zien veel mensen dit als een aanvaarding door het bankensysteem dat er een alternatieve geldsoort bestaat.” De cryptomunt nadert dan ook opnieuw zijn recordkoers.
 3. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 4. In geen enkel buurland blijven werknemers zo lang in dezelfde job: “Velen zitten gevangen in gouden kooi”
  PREMIUM

  In geen enkel buurland blijven werknemers zo lang in dezelfde job: “Velen zitten gevangen in gouden kooi”

  Volgens Eurostat omschrijft 67 procent van de Belgen hun tevredenheid met hun job als “redelijk”. Toch veranderen ze niet zomaar van baan. Hoe komt dit? Specialisten verwijzen vaak naar de “gouden kooi”: zo stijgen onze lonen sterk met onze anciënniteit, doen we aan pensioenopbouw en hebben we veel vakantiedagen. “We vinden onze job misschien niet geweldig, maar springen naar een andere baan zou ons heel wat doen verliezen”, zegt Stijn Baert. De werkexpert geeft advies hoe je uit deze kooi kan breken.

Geld