Photo News
Volledig scherm
© Photo News

ECB-voorzitter Christine Lagarde: “Hoge inflatie duurt langer dan verwacht”

Als gevolg van de hoge energieprijzen en aanhoudende bottlenecks in de toeleveringsketens zou de hoge inflatie volgend jaar langer dan verwacht kunnen aanhouden. Dat heeft voorzitter Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) maandag aangegeven in het Europees Parlement.

12 reacties

 • David Hermans

  2 maanden geleden
  De centrale banken zitten in een catch-22 waar ze zelf de veroorzaker van zijn. Van het moment dat ze de rente verhogen zal het hele kaartenhuis van ongebreidelde schuldenopbouw in elkaar storten en is het feest voorbij. Als ze niets doen blijven ze de zeepbel opblazen met risico op stagflatie of zelfs hyperinflatie. Maar de belangrijkste les is wel duidelijk: ze beschermen liever de belegger dan de werkende man of vrouw.
 • Carolus Vif

  2 maanden geleden
  overheden willen zowieso een inflatie van 2 procent per jaar daar streven ze nnaar , dat betekend immers ook dat hun staatsschuld ten opzichte van het bnp minder snel stijgt omdat door inflatie het bnp automatis hoger is maar... in euros stijgt de schuld jaar na jaar
 • FRANK WILLEMS

  2 maanden geleden
  De ECB is niet Europa maar een bank instelling die de gewone man Zogezegd mag laten genieten van de voordelen van Europa …maar wel De nadelen moet betalen
 • Johan Billiet

  2 maanden geleden
  Voor iemand die enkele financieel-economische vorming heeft, staat dat vrouwmens wel al erg lang aardig te kakelen...
 • birgit vanderest

  2 maanden geleden
  toon dat u er echt mee inzit en schaf 4/5 van die overbetaalde postjes af. Dan pas kunnen jullie rekening houden met ons. Kom terug met u twee voetjes op de grond.