Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB).
Volledig scherm
Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB). © REUTERS

ECB-president Lagarde belooft harde aanpak hoge inflatie

De Europese Centrale Bank (ECB) belooft er alles aan te zullen doen om de hoge inflatie in het eurogebied aan te pakken. Volgens ECB-president Christine Lagarde zal de centrale bank daarbij “zo ver gaan als nodig is”. Ook zal de inflatie de komende tijd nog “ongewenst hoog” blijven.

15 reacties

 • Naessens Kristof

  4 weken geleden
  Zal nooit gebeuren, de regeringen hebben inflatie nodig om hun schuldenberg weg te werken. Als de ECB de rente omhoog doet vallen landen zoals Italië, Frankrijk, Griekenland, België omver door hun hoge schulden. Men zal de indruk geven dat men er alles aan zal doen, in werkelijkheid geeft men geen zier om de Europese burger. Men creëert een perceptie, niets meer of minder. Kijk maar wat er gebeurd met de waarde van de Euro, dit jaar al 20% gezakt t.o.v. de dollar.
 • Leopold Vanhoof

  1 maand geleden
  En de gewone man die wat heeft gespaard wordt alle dagen armer.
 • van den eeden maria

  1 maand geleden
  En voor de gewone spaarder nog altijd niks. In de jaren 70,80 kreeg je bij een dergelijke inflatie tenminste een degelijke rente. Banken boden ook tegen elkaar op. Met de komst van de Euro hebben ze de mensen dat allemaal afgenomen. Eerst mochten we de bankencrisis betalen en daarna kregen de banken het klaar om zelfs de meeste mensen geen cent te gunnen op hun spaarboekje bovendien mag je voor elke transactie nog betalen ook of ze zelf doen. Service nul
 • Raynel Enfield

  1 maand geleden
  En toch zal de EU meer geld bijdrukken . De oorlog machines die afgestaan zijn aan Oekraïne, moeten vervangen worden door nieuwe en daar is geld voor nodig. Goedkope brandstof uit Rusland is er haast niet meer, dus zal alles weer duurder worden. Ik vraag mij echt af wie nu economen zijn. De gewone burger redt het niet
 • Eddy Breuker

  1 maand geleden
  Allez? Is het waar? Ze is er zelf de oorzaak van!
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.