Beeld ter illustratie. De Europese Centrale Bank in Frankfurt.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. De Europese Centrale Bank in Frankfurt. © AP

ECB onderwerpt banken tussen maart en juli 2022 aan eerste klimaatstresstest

De Europese Centrale Bank (ECB) zal tussen maart en juli 2022 de banken voor het eerst onderwerpen aan een klimaatstresstest. Op die manier wil de ECB in kaart brengen hoe gevoelig de financiële sector van de eurozone is voor natuurrampen en een eventuele snelle ecologische transitie.

 1. “We zitten in een tussenperiode waarin de aandelenbeurzen moeilijk een nieuw elan vinden”: Geert Noels geeft advies voor het najaar
  PREMIUM

  “We zitten in een tussenperi­o­de waarin de aandelen­beur­zen moeilijk een nieuw elan vinden”: Geert Noels geeft advies voor het najaar

  De inflatie knaagt niet meer, maar bijt nu onherroepelijk grote stukken uit je spaargeld. En dus waag je je misschien toch beter op de risicovollere aandelenmarkt. “September is dikwijls de slechtste maand op de beurs, maar vanaf november tot januari is het de beste periode voor wie de sprong wil wagen”, zegt onze beursexpert Geert Noels, oprichter van vermogensbeheerder Econopolis.
 2. Het leven van een Vlaamse bitcoinmiljonair: Afrikaanse vrouwen, snelle wagens en misnoegd over politie-inval
  Play
  13

  Het leven van een Vlaamse bitcoinmil­jo­nair: Afrikaanse vrouwen, snelle wagens en misnoegd over politie-in­val

  Een Vlaamse bitcoinmiljonair met een voorliefde voor “zwarte vrouwen” en sportwagens is in Afrika in het vizier van de politie beland. Omdat hij zijn 21-jarige vriendin 800.000 euro cadeau gaf, verdenkt het gerecht hem van een witwasoperatie. Tegen HLN zegt de man dat hij veel geld verdiende met crypto-investeringen. “De politie liet ons gaan, maar sindsdien leven we in angst.”
 3. Zo scoor je de beste Black Friday-deal: “Vergelijken, vergelijken en vergelijken”
  Play

  Zo scoor je de beste Black Fri­day-deal: “Vergelij­ken, vergelij­ken en vergelij­ken”

  De aanbiedingen vliegen je deze week om de oren. Aanstaande vrijdag is het Black Friday, de dag waarop winkels stunten met koopjes. Black Friday is een promotiedag die is overgewaaid uit de Verenigde Staten. De dag na Thanksgiving wordt er traditioneel veel geshopt en bedrijven stunten dan met de prijzen. Dit winkelevenement wordt de laatste jaren in ons land ook steeds uitgebreider gevierd. Maar hoe weet je nu wanneer je de beste deal kunt krijgen?
 4. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.

Geld