ECB-president Christine Lagarde.
Volledig scherm
ECB-president Christine Lagarde. © REUTERS

ECB brengt geen veranderingen aan in rentetarieven en crisissteun en verhoogt verwachtingen voor economische groei en inflatie

EconomieDe Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente zoals verwacht gelijk op het historisch lage niveau. Ook verandert de centrale bank niets aan het opkoopprogramma voor obligaties, waarmee de bank probeert de economie tijdens de coronacrisis te ondersteunen. Ook heeft de ECB zijn groeiverwachting voor 2021 flink verhoogd aangezien het economische herstel in de eurozone harder gaat dan gedacht. Ook de prognose voor de inflatie is naar boven bijgesteld, maar de sterke toename van het prijspeil is waarschijnlijk wel tijdelijk van aard. 

2 reacties

  • Vital Verstraten

    4 dagen geleden
    'Een inflatie rond de 2 procent is belangrijk voor een goede prijsstabiliteit en is eigenlijk een vereiste voor de ECB': Ik begrijp jullie niet : een inflatie van 2 procent geeft op 10 jaar een prijsstijging van meer dan 21 procent, wat heeft dit nog te maken met prijsstabiliteit? De taak van de ECB is te zorgen dat de geldhoeveelheid mee stijgt met de hoeveelheid geproduceerde goederen en diensten.Dus ik vraag mij af waar jullie eigenlijk mee bezig zijn!
  • Marcq Adriaens

    1 week geleden
    Een schoner model hadden ze niet.

Geld