Oliver Bäte (r.), topman van verzekeraar Allianz, was vorig jaar de tweede best verdienende Duitse topmanager, met een loon van 10,33 miljoen euro.
Volledig scherm
Oliver Bäte (r.), topman van verzekeraar Allianz, was vorig jaar de tweede best verdienende Duitse topmanager, met een loon van 10,33 miljoen euro. © EPA

Duitse topmanagers zagen hun loon in 2018 stijgen tot gemiddeld 7,5 miljoen euro

De topmanagers van de bedrijven uit de Duitse sterindex Dax hebben hun verloning vorig jaar zien stijgen tot gemiddeld 7,5 miljoen euro. Dat is een toename met 3,6 procent tot een nieuw recordniveau, zo blijkt uit cijfers van adviesbureau hkp-group.

4 reacties

 • Jozef Van Schuerbeeck

  2 jaar geleden
  Men houd de gewone werkende mensen voor de gek. Hoe kan men op een jaar tijd 24 miljoen verdienen ? Daar zijn toch geen woorden voor. Dat geldt trouwens voor iedereen, de voetballers, tennissers, autogekken enz. zijn allemaal in hetzelfde bedje ziek. Deze wereld is totaal dolgedraaid en heeft geen oog meer voor de werkelijkheid. Sommige mensen moeten twee jobs doen om rond te komen en anderen krijgen hun geld in geen duizend jaar op.
 • guy perain

  2 jaar geleden
  Een schande dat zoiets nog kan in deze tijden!!
 • Els Vervoort

  2 jaar geleden
  Pure en ziekelijke diefstal. Dit is nu eens typisch het losgeslagen liberalisme. Dat bedrag kan gebruikt worden om de werkomstandigheden te verbeteren, mensen aan te werven of om te investeren. Maar nu komt het gewoon op een hoop terecht waar niets mee gebeurt.
 • Rudy Van Daele

  2 jaar geleden
  Zeer veel werknemers zullen hier content zijn dat hun baas een riante opslag krijgt. zelfs de 1.1% van de loonnorm vinden ze voor hun eigen al teveel gevraagd.
 1. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

Geld