Het logo van Tesla.
Volledig scherm
Het logo van Tesla. © Christophe Gateau/dpa

Duitse krant: “1,1 miljard euro Duitse subsidie voor Tesla”

Autoproducent Tesla krijgt van Duitsland een subsidie van ruim 1,1 miljard euro voor de realisatie van zijn accucellenfabriek in Grünheide nabij Berlijn. Het geld komt uit een pot geld van in totaal 2,9 miljard euro die de Duitse regering apart heeft gezet ter ondersteuning van accuprojecten in het land, schrijft de Duitse krant Der Tagesspiegel.

47 reacties

 • Kristof Weckx

  4 weken geleden
  Wat een reacties hier weer... Tesla is niet verlieslatend, ook niet zonder de credits van de andere constructeurs. Vorig kwartaal 1,2 miljard dollar winst waarvan 300 miljoen van de credits. Waterstof is niet de toekomst voor wegverkeer, veel te duur en inefficiënt. Nu tank je op 5 minuten, Electrisch tank je nooit meer. Steeds volle batterij wanneer je 's morgens vertrekt. Iedereen zou zich beter moeten informeren ipv mee te gaan met de populaire tegenargumenten...
 • Miguel Leboucq

  4 weken geleden
  Tesla heeft nooit een Euro winst geboekt met de verkoop van hun wagens. Ze overleven enkel met subsidies en de handel in CO² certificaten.
 • Ronald Van Beneden

  1 maand geleden
  Dat zou België eens moeten doen in de EU. Subsidies noem het gewoon omkoperij met het geld van een ander.
 • Geert Tamsyn

  1 maand geleden
  Wouter Beyen, Tesla heeft meer dan genoeg eigen kapitaal: free cash flow van 3 miljard dollar, niettegenstaande enorme investeringen in een verdubbeling van de productiecapaciteit.
 • Geert Tamsyn

  1 maand geleden
  Rene Verhoeven, snelladen zal altijd de uitzondering blijven. Met het capaciteitstarief zal het voordeliger zijn 's nachts te laden, of overdag van de zonnepanelen, of overdag gratis op het werk. In al die gevallen heb je geen snelladers nodig.

Geld