AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Droombeursgang Coinbase laat zien: de cryptomunt is een blijvertje

Coinbase, een marktplaats voor de handel in digitale munten, maakte woensdag zijn debuut aan de Nasdaq. Al snel was het bedrijf 71 miljard euro (85 miljard dollar) waard: meer dan de Britse oliegigant BP. De cryptomunt, ooit een speeltje van computernerds en complotdenkers, is volwassen geworden.

16 reacties

 • Benjamin De Graef

  1 maand geleden
  @Ray Monty De reden dat Turkije liever geen bitcoin betaling ziet is omdat de Turkse Lira elke dag in waarde vermindert en de burgers dus naar alternatieven zoeken. Hoe zou jezelf zijn wanneer je spaargeld en dag later plots 15-20% minder waard is? Dit lot staat ook de euro en dollar te wachten met het eindeloze bijdrukken van fiatgeld!
 • Marc Van der Vloedt

  1 maand geleden
  Diegene die (honderden miljoenen) geïncasseerd hebben (na/tijdens/bij) de beursgang verkoop waren blijkbaar geen blijvertjes.
 • René Verhoeven

  1 maand geleden
  Ja het kan wel zijn dat het blijvers zijn, maar dewelke moet je dan kiezen en welke wordt het betaalmiddel? Er zijn er tientallen, dus allemaal mooi gezegd om winsten te maken, maar je moet wel de juiste eruit kiezen, de ene dag stijgt het ene, de andere dag het ander. En er komen er nog altijd nieuwe bij ook, zo kan iedereen een virtuele munt gaan uitvinden. Het is wat de zot ervoor wil betalen als er niks van onderliggende waarde is.
 • Bart Verbeeck

  1 maand geleden
  Ian Vandenbossche. De waarde stijgt, maar ook de moeilijkheidsgraad om een bitcoin te 'minen'. Dus, de elektriciteit die verbruikt moet worden, echte energie, gaat omhoog en dus ook de waarde. Trouwens er is een automatisch ingebouwde moeilijkheidsgraad en die wordt elke 2 weken berekend. Als er weinig activiteit is daalt de moeilijkheidsgraad en moeten miners minder betalen. Perfecte marktwaarde dus. En neen, energie verbruik is geen probleem op lange termijn.
 • pas ver

  1 maand geleden
  Ja liever een overheid of centrale bank die goochelt met geld. Morgen de drukpers aan en paar miljard bijmaken die niet gedekt is. Cryptogeld kan een komaf maken aan alle corruptie en fraude die gebeurd door cash geld. Alles valt terug te zien op de blockchain van die munten en bedrijven die crypto uitbrengen ook op blockchain. Alle geldstromen kan je als particulier zelf volgen en controleren zonder dat er gefoefeld word.Kan niet gezegd worden van euro.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek

Geld