Verschillende rechtbanken gebruiken de mogelijkheden die ze gekregen hebben om zogenaamde spookbedrijven op te doeken.
Volledig scherm
Verschillende rechtbanken gebruiken de mogelijkheden die ze gekregen hebben om zogenaamde spookbedrijven op te doeken. © LSI

Dit jaar al meer faillissementen dan in heel 2018

In de eerste elf maanden van dit jaar zijn 10.676 bedrijven failliet verklaard. Dat zijn er bijna een vijfde (+18,9 procent) meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar en ook meer dan in heel 2018. Dat meldt handelsinformatiekantoor Graydon. Door die faillissementen zijn 19.451 jobs op de tocht komen te staan, een stijging met 18,8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

10 reacties

 • dirk claeys

  3 jaar geleden
  85% van alle nieuwe zelfstandigen zijn van vreemde origine , die meestal na 10 a11 maanden verdwijnen , geen btw en belastingen betalen, en onvindbaar zijn , en die daarna in ander land opnieuw starten met hetzelfde ? zo de ganse europa afgaan en slapend rijk worden ? toch mooi ?
 • j hendrickx

  3 jaar geleden
  De schuld van de vorige regering
 • ronny cuypers

  3 jaar geleden
  Je hebt ook totaal geen opleiding meer nodig om een bedrijfje op te starten. En wetende dat er nog steeds veel mensen zijn die denken dat zelfstandigen slapend rijk worden, kan dat niet anders dan fout aflopen voor nogal wat starters die dan slapend arm zijn geworden.
 • Jacques Deceuninck

  3 jaar geleden
  Cijfers zeggen totaal niets. De oostblok ondernemers veranderen van -of stichten firma's aan de lopende band
 • JOris VVlaenderen

  3 jaar geleden
  tis de schuld van de sossen!