Welke producten worden schaarser door de prijsonderhandelingen tussen supermarkten en leveranciers?
Volledig scherm
PREMIUM
Welke producten worden schaarser door de prijsonderhandelingen tussen supermarkten en leveranciers? © Nestlé / Photonews / AP

‘Dit artikel is tijdelijk niet beschikbaar’: deze producten zijn het vaakst de inzet van de supermarktoorlog

Nu de prijsonderhandelingen tussen supermarkten en leveranciers “de moeilijkste ooit” beloven te worden, zit de kans er dik in dat bepaalde producten een tijdje — of zelfs definitief — uit de rekken worden genomen. Maar wat maakt een product tot inzet van de supermarktoorlog?

67 reacties

 • Geert Landsman

  1 maand geleden
  Welke supermarkt oorlog? Nooit een gezien. Ze hebben allemaal dezelfde prijzen.
 • Wilfried DE HERT

  2 maanden geleden
  Ik koop bij de Colruyt, ik koop bij den Aldi, ik koop bij de Carrefour, ik koop in Nederland, ik koop in Frankrijk , ik koop Nutella en ik koop Kwatta. Dat iedereen doet wat hij wil. Wat ik zeker niet doe is, een krant kopen want dat is verloren geld.
 • Erwin De Meyer

  2 maanden geleden
  Hoe meer keuze hoe duurder de producten. Less is more.
 • katty Philips

  2 maanden geleden
  Choco maken we zelf, kan geen merk aan kwestie van smaak, en we weten wat er in zit,aardappelen rechtstreeks v d boer en goedkoper.
 • van den eeden maria

  2 maanden geleden
  Dan eten we wel iets anders. 50 jaar geleden was er die overvloed aan voeding niet maar we hadden niks tekort. Het kan met heel wat minder en vooral met heel wat minder verspilling.
 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 2. Russisch staatsgasbedrijf Gazprom dreigt nu ook gastoevoer via Oekraïne naar Europa stil te leggen
  101

  Russisch staatsgas­be­drijf Gazprom dreigt nu ook gastoevoer via Oekraïne naar Europa stil te leggen

  Na de lekken in de Nord Stream-aardgaspijpleidingen dreigt het Russische staasgasbedrijf Gazprom nu ook de Russische gastoevoer via Oekraïne stil te leggen. Dat heeft te maken met een conflict tussen Gazprom en het Oekraïense staatsgasbedrijf Naftogaz over het al dan niet nakomen van gascontracten. Gazprom laat woensdag weten met klem alle claims van Naftogaz te verwerpen. De impact is niet duidelijk, maar het doet vermoeden dat Rusland ook de gastoevoer die via Oekraïne naar Europa stroomt wil stilleggen.
 3. HLN WINKELKAR. Van 4,79 euro tot 11,5 euro voor een kilo kipfilet: prijzen schommelen sterk in de supermarkten. Hoe kan dat?
  PREMIUM

  HLN WINKELKAR. Van 4,79 euro tot 11,5 euro voor een kilo kipfilet: prijzen schommelen sterk in de supermark­ten. Hoe kan dat?

  Het einde van de prijsstijgingen in de supermarkt is helaas nog niet in zicht. Hoewel retailexperts verwachtten dat de prijzen in mei zouden stabiliseren, blijven ze voorlopig verder stijgen. Toch zijn de verschillen van prijsstijgingen voor dezelfde producten in diverse supermarkten niet overal even groot, zo merken we in onze HLN WINKELKAR. Hoe komt dat en hoe kun je als consument vandaag de dag het budget van je winkelkar wel nog onder controle houden? Els Breugelmans, professor marketing en retailexpert KU Leuven, legt het uit.