Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Dieselprijs op hoogste peil sinds november 2018

De officiële maximumprijs voor diesel in België stijgt zaterdag naar een niveau dat sinds november 2018 niet meer was bereikt. De prijs voor een liter mag maximaal 1,594 euro bedragen, meldt de federale overheidsdienst Economie. Dat is een stijging met 2,1 eurocent.

 1. Auto’s, bouwmaterialen, elektronica: corona zorgt voor lange wachttijden én hogere prijzen. Check hier hoelang en hoe duur
  PREMIUM

  Auto’s, bouwmateri­a­len, elektroni­ca: corona zorgt voor lange wachttij­den én hogere prijzen. Check hier hoelang en hoe duur

  Heeft uw koffiezet het begeven en zoekt u een vervanger? Weken wachten. Of wat dacht u van een nieuwe auto? Pas op te halen in maart 2022. Een Playstation 5 om de tijd te doden dan maar? Levertijd simpelweg ongekend. De vaccinatiecampagne mag dan wel opschieten, de economische naweeën van de pandemie zullen we nog jaren voelen. En dat heeft ook z’n effect op de prijzen. Een overzicht.
 2. Miljardenclaim tegen Nederlandse banken vanwege te veel betaalde rente
  5

  Miljarden­claim tegen Nederland­se banken vanwege te veel betaalde rente

  Nederlandse banken en geldverstrekkers moeten miljarden terugbetalen aan consumenten omdat die tientallen jaren te veel aan variabele rente hebben betaald, vindt belangenorganisatie Qollect. De club wil dat grootbanken ING, Rabobank en ABN AMRO tussen de 4,2 miljard en 16,7 miljard euro aan compensatie betalen. "Als er geen vrijwillige vergoeding van de schade plaatsvindt, moeten de banken zich voor de rechter verantwoorden", aldus Qcollect.

Geld