Diependaele
Volledig scherm
Diependaele © VTM NIEUWS

Diependaele over verlaging registratierechten: “Zal woning niet duurder maken”

De registratierechten voor de aankoop van een enige en eigen woning worden vanaf 1 januari verlaagd van 6 naar 3 procent. Daarmee hoopt de Vlaamse regering kopers een duwtje in de rug te geven. “Op het moment dat je zelf geld op tafel moet leggen, gaan we ervoor zorgen dat je iets minder lang moet sparen om dat bedrag te bereiken”, zegt Matthias Diependaele, Vlaams minister van Wonen (N-VA).

20 reacties

 • willy goormans

  1 jaar geleden
  Bartje de wever gaat nog veel werk hebben tegen 2024 Jantje 0 den Ben 0 Bartje zelf 0 Matthias o enz...
 • Martine Mertens

  1 jaar geleden
  Nee, ik zit met een overbrugging langer als 2 jaar. Indien deze zou stijgen naar 12% zonder meeneembaarheid (dus effectief betalen) zal ik dit zeer zeker doorrekenen bij de verkoop van mijn huis! Weeral dikke bluf dus!
 • Erik Bervoets

  1 jaar geleden
  Ja, net zoals met de woonbonus zeker. Toen gingen de huizen ook goedkoper worden. Ik geloof jullie niet, jullie zijn marionetten van de immobiliënspeculanten.
 • Ronny Biesen

  1 jaar geleden
  Diependale, NVA? Niet geloven wat hij zegt. Sinds NVA en Groen is het in Vlaanderen al 30% duurder geworden in het leven.
 • Ludo Van Damme

  1 jaar geleden
  Schrapping van de woonbonus en nu zullen de huizen nog wat duurder worden.
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Oliekartel OPEC+ gaat productie waarschijnlijk niet extra verlagen. En dat is mogelijk goed nieuws aan de pomp

  Oliekartel OPEC+ gaat productie waarschijn­lijk niet extra verlagen. En dat is mogelijk goed nieuws aan de pomp

  De olieproducerende landen van de OPEC en bondgenoten als Rusland houden zondag een belangrijke vergadering. Daar beslissen de landen vermoedelijk dat ze hun productie in januari niet extra gaan verlagen. Als ze dat inderdaad besluiten, dan is dat goed nieuws voor wie benzine tankt: extra productieverlaging zou de olieprijs namelijk kunnen stutten en dat zou hogere prijzen aan de pomp tot gevolg kunnen hebben.