Shutterstock / New Africa
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / New Africa

"Dienstencheques moeten duurder worden"

De bedrijven die personeel met dienstencheques tewerkstellen, vragen meer geld voor de cheques die ze inleveren. Dat is nodig om de komende loonindexeringen voor hun werknemers op te vangen, zeggen ze. Per indexering willen ze 12 cent extra. In de eerste plaats van de overheid, "maar die kan de gebruikers gerust wat meer laten betalen."

32 reacties

 • Stefanie van Dijk

  2 weken geleden
  Helemaal eens met Gerda, dienstencheques enkel voor bejaarden/zieken/mindervaliden al de rest die poetshulp wil mag gewoon het loon volledig betalen. Kan allemaal prima via de bureaus, maar ik poets na mijn werk mijn huis zelf en hoef niet te betalen voor al degenen die daar alleen maar geen trek in hebben. En het loon kan omhoog zonder dat degenen die afhankelijk zijn van hulp hier nadeel van ondervinden, de mensen die zelf niet willen poetsen moeten er dan maar wat meer voor over hebben
 • Jean Lindebrings

  1 maand geleden
  Veel poetshulpen zijn geschoolde tot hoog geschoolde immigranten van buiten Europa, wiens diploma hier niet aanvaard is, misschien wat gebrekkig Nederlands praten, maar WEL willen werken en hun bijdrage leveren aan deze gemeenschap en daardoor via dit laagdrempelig (onderbetaald) werk toch nog aan de slag kunnen.
 • Calvin Stock

  1 maand geleden
  Heel het concept is achterlijk gedateerd; het feit dat er subsidies nodig zijn om het geheel recht te houden toont aan dat onze fiscaliteit langs alle kanten lekt. Anderzijds zie ik zelf geen schaalbaar alternatief voor arbeidsintensieve jobs. Wil de werknemer in kwestie meer verdienen dan moet de klant in kwestie meer ophoesten. Misschien per opbod, online platform waarbij de hoogst biedende de poetshulp inhuurt (?) maar wat met ouderen? Zij kunnen misschien op familie rekenen...
 • Jennifer Peeters

  1 maand geleden
  Dienstencheques zouden veel duurder moeten worden voor tweeverdieners. Dat ze hun huis zelf opkuisen. Waarom moet de belastingbetaler daar voor meebetalen?
 • Annie Vancauteren

  1 maand geleden
  Anders kunnen we de overheid niet blijven betalen.

Geld