Terwijl grote delen van de arbeidsmarkt stilvallen, zijn er ook paar sectoren waar ze dringend op zoek zijn naar extra personeel.
Volledig scherm
Terwijl grote delen van de arbeidsmarkt stilvallen, zijn er ook paar sectoren waar ze dringend op zoek zijn naar extra personeel. © De Rycke/RV

Deze sectoren zijn tijdens coronacrisis op zoek naar extra personeel

Volgens minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) zijn we in België op weg zijn naar 1 miljoen tijdelijk werklozen. Het coronavirus legt grote delen van de arbeidsmarkt volledig stil. Toch zijn er ook uitzonderingen: werkgevers die sinds de uitbraak van het virus net op zoek zijn naar extra personeel. Wie een centje wil bijverdienen, kan terecht in de deze sectoren.

3 reacties

 • Jaak Casteleyn

  1 jaar geleden
  Is dat mee te pikken graantje belastingvrij of zijn het enkel de uitzendkantoren en de ondernemingen die er wel gaan bij varen, men weet nooit met die nieuwe “Vlaamse” beleidsmakers, ze draaien zoals de wind, trouwens hebben ze geen volk nodig om op de tarmac van de vlieghaven te gaan staan om mondmaskers in ontvangst te nemen.
 • Bart V

  1 jaar geleden
  En zeg eens, wat zijn de lonen en arbeidsvoorwaarden in die sectoren?
 • Luc Deville

  1 jaar geleden
  Maak het makkelijk (dwz niet te veel poespas en zonder extra belastingen) om mensen die tijdelijk werkloos zijn om iets bij te verdienen. Bv hulp bij het rondbrengen van maaltijden, boodschappen of pakjes in de buurt. Personeel van winkels die moesten sluiten kunnen tijdelijk overgeplaatst worden, met behoud van het volledige loon, naar de warenhuizen om de rekken te vullen. Touringcar chauffeurs kunnen mocht het nodig blijken bij De Lijn gaan werken.

Geld