Screenshot van de online marktplaats OpenSea, waar de volledige collectie Pudgy Penguins verhandeld wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Screenshot van de online marktplaats OpenSea, waar de volledige collectie Pudgy Penguins verhandeld wordt. © opensea.io

Deze kleurrijke pinguïns veroveren het internet: grappig, uniek, maar vooral héél duur. Maak kennis met de Pudgy Penguins

Hebt u ooit al gehoord van de Pudgy Penguins? Geen nieuwe strip- of televisiereeks. Wel een collectie van exact 8.888 kleurrijke prentjes van gekke pinguïns die het internet veroveren en voor veel geld van hand tot hand gaan. Het is de laatste hype in NFT-land, waar unieke, digitale bestanden voor veel geld verhandeld worden. De 25-jarige David* uit Rupelmonde is één van de gelukkigen die twee pinguïns op de kop kon tikken. “De mijne zijn in kerstthema, met een rode achtergrond, kerstmuts en -halssnoer.”

 1. Hoe herken je een frauduleuze webshop? “Als er geen icoon met een slotje voor de url staat, moet er een belletje rinkelen”
  PREMIUM

  Hoe herken je een frauduleu­ze webshop? “Als er geen icoon met een slotje voor de url staat, moet er een belletje rinkelen”

  Voor de dag van de webshop – vandaag, 22 oktober – waarschuwt BeCommerce, de Belgische vereniging voor e-commerce, voor frauduleuze webwinkels. Dit jaar zijn er al 58 fake webshops met een domeinnaam op eindigend op '.be’ opgerold. Die websites worden steeds realistischer, terwijl we ook veel meer online kopen. Budgetexperte Sara Van Wesenbeeck vertelt daarom hoe je nep van echt kan onderscheiden en geeft tips om de valstrikken van malafide webshops te vermijden.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  4

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.

Geld