Screenshot van de online marktplaats OpenSea, waar de volledige collectie Pudgy Penguins verhandeld wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Screenshot van de online marktplaats OpenSea, waar de volledige collectie Pudgy Penguins verhandeld wordt. © opensea.io

Deze kleurrijke pinguïns veroveren het internet: grappig, uniek, maar vooral héél duur. Maak kennis met de Pudgy Penguins

Hebt u ooit al gehoord van de Pudgy Penguins? Geen nieuwe strip- of televisiereeks. Wel een collectie van exact 8.888 kleurrijke prentjes van gekke pinguïns die het internet veroveren en voor veel geld van hand tot hand gaan. Het is de laatste hype in NFT-land, waar unieke, digitale bestanden voor veel geld verhandeld worden. De 25-jarige David* uit Rupelmonde is één van de gelukkigen die twee pinguïns op de kop kon tikken. “De mijne zijn in kerstthema, met een rode achtergrond, kerstmuts en -halssnoer.”

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. ECB-baas Christine Lagarde verwacht dat inflatie nog gaat stijgen
  13

  ECB-baas Christine Lagarde verwacht dat inflatie nog gaat stijgen

  Het zou Christine Lagarde verbazen als de inflatie in de eurozone al over haar piek heen is. Dat zei de president van de Europese Centrale Bank (ECB) maandag in het Europees Parlement. “Er is te veel onzekerheid, met name op het gebied van de hoge energieprijzen die door worden berekend aan consumenten, om aan te nemen dat het hoogtepunt al bereikt is. Het zou me verbazen.” Met andere woorden: de inflatie zal nog stijgen.