Jonge beleggers Juan-José Gebruers, Cedric Roels en Aksel Vermassen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jonge beleggers Juan-José Gebruers, Cedric Roels en Aksel Vermassen. © Photonews/RV

Deze drie jonge beleggers laten in hun portefeuille kijken: “Sinds februari all-in op bitcoin”

Of het nu met 2.000 of 20.000 euro is: de stijgende aandeelkoersen en de lage rente op het spaarboekje lokken jongeren ook dit jaar massaal naar de beurs. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Febelfin. Van passief beleggen tot ETF's en bitcoin: drie jongeren getuigen over hun budget en beleggingen.

16 reacties

 • Maurice Van Loock

  10 maanden geleden
  Domste belegging ooit, iets dat niets waard is kan vlug op 0 noteren, en is ook nog eens het meest energie verslindend.
 • Jo Nijs

  10 maanden geleden
  bitcoin is letterlijk pure energieverspilling. al die megawatturen zouden beter gebruikt worden om onze elektriciteitsrekening te laten dalen. een Watt kan je maar 1 keer gebruiken en dan is ie op. Gebruik hem slim ipv aan prullen als criminele bitcoins.
 • J. VAN SCHUERBEECK

  1 jaar geleden
  Diegene die in de maand januari van vorig jaar een aandelenportefeuille had dan moet de waarde daarvan met minstens 50% gestegen zijn.
 • pascal Vanderlinden

  1 jaar geleden
  Omdat bitcoin gezakt is tegenover februari wil nog niet zeggen dat ze verlies hebben toch ? Je investeert toch in iets op de lange termijn en niet om uit te stappen na 4 maand. Beleggingen zakken en stijgen ook. Het enige dat zeker zakt is onze koopkracht door oneindige geldcreatie ongedekt.
 • Johan De Mol

  1 jaar geleden
  Bitcoin is het YTD maar liefst 277% gestegen. Ik ben er lang vanaf gebleven door de typische FUD die verspreid wordt, "het is een bubbel die gaat barsten"... Nu beleg ik er reeds enkele maanden in en dit is de beste keuze die ik ooit gemaakt heb. Alle grote investeerders bieden het aan hun klanten aan, grote bedriven stappen er in en nu ook kleine landen...wie is de volgende?
 1. BNP Paribas Fortis verwacht voor het eerst lichte daling van huizenprijzen: “Tot nu toe gingen we uit van stabilisatie”
  Geld

  BNP Paribas Fortis verwacht voor het eerst lichte daling van huizenprij­zen: “Tot nu toe gingen we uit van stabilisa­tie”

  De Belgische economie zou volgend jaar met 0,2 procent groeien en in 2024 met 1,4 procent. Dat blijkt uit de jongste economische verwachtingen van BNP Paribas Fortis. Door de hogere rente en dus groeiende onbetaalbaarheid op de huizenmarkt, verwacht de bank ook minder vastgoedtransacties en een lichte daling van de huizenprijzen volgend jaar. Tot nu gingen de economen van de grootbank uit van een stabilisatie van de huizenprijzen in België.