Jonge beleggers Juan-José Gebruers, Cedric Roels en Aksel Vermassen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jonge beleggers Juan-José Gebruers, Cedric Roels en Aksel Vermassen. © Photonews/RV

Deze drie jonge beleggers laten in hun portefeuille kijken: “Sinds februari all-in op bitcoin”

Of het nu met 2.000 of 20.000 euro is: de stijgende aandeelkoersen en de lage rente op het spaarboekje lokken jongeren ook dit jaar massaal naar de beurs. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Febelfin. Van passief beleggen tot ETF's en bitcoin: drie jongeren getuigen over hun budget en beleggingen.

14 reacties

 • Jozef Van Schuerbeeck

  3 maanden geleden
  Diegene die in de maand januari van vorig jaar een aandelenportefeuille had dan moet de waarde daarvan met minstens 50% gestegen zijn.
 • pascal Vanderlinden

  3 maanden geleden
  Omdat bitcoin gezakt is tegenover februari wil nog niet zeggen dat ze verlies hebben toch ? Je investeert toch in iets op de lange termijn en niet om uit te stappen na 4 maand. Beleggingen zakken en stijgen ook. Het enige dat zeker zakt is onze koopkracht door oneindige geldcreatie ongedekt.
 • Johan De Mol

  3 maanden geleden
  Bitcoin is het YTD maar liefst 277% gestegen. Ik ben er lang vanaf gebleven door de typische FUD die verspreid wordt, "het is een bubbel die gaat barsten"... Nu beleg ik er reeds enkele maanden in en dit is de beste keuze die ik ooit gemaakt heb. Alle grote investeerders bieden het aan hun klanten aan, grote bedriven stappen er in en nu ook kleine landen...wie is de volgende?
 • John Stahl

  3 maanden geleden
  Sommigen hebben het begrepen. Een minderheid ,de vroege vogels, worden superrijk. Net zoals een piramidespel dus.
 • Guy Lavrijssen

  3 maanden geleden
  bitcoin is niet beleggen dat is gokken,beleggen is eerst je huiswerk maken over de bedrijven waar je in wil beleggen!
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?

Geld