Nouriel Roubini, Jacques Attali en Felix Zulauf: allemaal voorspellen ze in 2020 een crisis.
Volledig scherm
Nouriel Roubini, Jacques Attali en Felix Zulauf: allemaal voorspellen ze in 2020 een crisis. © AFP/EPA/Youtube/Shutterstock

Deze bankiers en economen zijn overtuigd: “In 2020 komt er nieuwe crisis”

“In 2020 dreigt een nieuwe eurocrisis en bankencrisis.” Dat zegt de Zwitserse bankier Felix Zulauf, bekend vanwege zijn scherpe analyses, in de krant ‘De Tijd’. Hij voorspelt een langdurige, sombere periode voor de wereldeconomie. En hij is niet de enige. Verschillende economen en topbankiers voorspellen 2020 als een rampjaar.

236 reacties

 • Leo Marien

  1 jaar geleden
  Dat is ondertussen wel een oud bericht. Momenteel is het omgekeerde van toepassing. Nu de Brexit duidelijk is en er een eerste handelsdeal is gemaakt met China, staan de technische signalen allemaal op groen. 2020 is dan ook nog eens een verkiezingsjaar en men denkt er nog zelfs niet aan de rente te verhogen. Felix is vooral positief voor goud, hij zal nog even moeten wachten voor zijn droom de waarheid wordt . Al moet gezegd, goud en zilver is een verzekering in elke portefeuille.
 • luc meeus

  1 jaar geleden
  Als ze zo iets voorspellen, zeggen, dan komt er juist geen crisis.
 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  1 jaar geleden
  Ik vrees dat, als die ekonomen en bankiers het nu al zeggen, dat dit zeker betekent dat ze zelf aan de touwtjes zullen trekken in 2020 en hun geld (lees : ons spaargeld) op het droge zullen houden...
 • Katrien Weyn

  1 jaar geleden
  De bankiers wijzen van alles aan als oorzaak van devolgende crash. Het is echter het huidige debt-based systeem waarbij geld eindeloos kan gecreeerd worden waar niets tegenover staat dat de schuldige is. Telkens worden bubbels gecreeerd en geld uitgeleend dat eigenlijk niet bestaat. De banken weten dat er weer een crash zal volgen en zijn in alle stilte zoveel mogelijk goud aan het opkopen.
 • Patrick Kelchtermans

  1 jaar geleden
  Net zoals bij de vorige economische crisis, zullen ook bij de volgende de gewone mensen de rekening betalen en de rijken erop vooruit gaan. Sinds de crisis heeft de bovenlaag zijn vermogen alleen maar zien toenemen, terwijl wij allemaal een loonstop en een tsunami aan prijsstijgingen, taksen en al dan niet verdoken belastingen gepresenteerd kregen. Een crisis kan je orchestreren. Onze leiders zorgen zeer goed voor zichzelf en hun invloedrijke vrienden.
 1. Wintersolden “in mineur” gestart: “Laat mensen opnieuw per twee shoppen”

  Wintersol­den “in mineur” gestart: “Laat mensen opnieuw per twee shoppen”

  Op de eerste zaterdag van de wintersolden was het redelijk druk, maar toch zijn de koopjes "in mineur" gestart. Dat heeft het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vandaag gemeld. De ondernemersorganisatie pleit er opnieuw voor om mensen uit dezelfde bubbel per twee te laten shoppen. "Handelaars kunnen zich geen nieuw fiasco veroorloven zoals in augustus. Dit is voor velen de laatste kans", klinkt het.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten

Geld