In september lag de brouwerij van Jupille (provincie Luik) tien dagen stil door een staking. Aanleiding was een reeks coronabesmettingen. AB InBev speelde het hard en legde dwangsommen op.
Volledig scherm
In september lag de brouwerij van Jupille (provincie Luik) tien dagen stil door een staking. Aanleiding was een reeks coronabesmettingen. AB InBev speelde het hard en legde dwangsommen op. © BELGA

Dertigtal banen op de tocht bij AB InBev in Jupille: Amerikanen gaan zelf Stella Artois brouwen

UPDATEBij AB InBev in het Luikse Jupille staan een dertigtal banen op de tocht. Daarnaast worden in de brouwerij mogelijk ook 58 tijdelijke contracten niet verlengd. De groep wil de exportvolumes van Stella Artois die in Jupille worden gebrouwen en die voor niet-Europese markten bestemd zijn, geleidelijk aan lokaal gaan brouwen. Voor haar beslissing verwijst de directie van AB InBev onder andere naar de recente sociale onrust in de Luikse brouwerij.

7 reacties

 • johny vanderlinden

  2 maanden geleden
  Als alle horeca gesloten word moet er minder geproduceerd worden, je verkoopt ook niets, maar om dan direct de arbeiders met de vinger te wijzen zouden die management kerels toch eens beter uit hun toren komen en eens luisteren naar de werkvloer.
 • Scheele Vanderlinden

  2 maanden geleden
  30 vaste en 58 tijdelijke is nog altijd 88 ! Het spijtige van de zaak is dat de grote mannen boven in de top dit niet eens voelen ! Die arbeiders mogen terug werk gaan zoeken op interim aan het laagste loon en volle bak stress. Een arbeider kan hier ook niet kiezen of deze wil werken met het gevaar op corona. Als je niet gaat werken krijg je ontslag en ben je dus verplicht je te laten besmetten met corona. De top zit afgesloten en heeft 0.0 gevaar corona op te lopen , of werkt van thuis.
 • Herbert Verbeeck

  2 maanden geleden
  Zoals altijd een drogreden voor slechts één woord: Winst !
 • Ann Van Hecke

  2 maanden geleden
  De Brazilianen hebben een niet mis te verstaan statement gemaakt.Indien nog eens sociale onrust voor een scheet in een fles gaat Jupille gewoon dicht.Jupiler is een Belgisch en vooral een lokaal merk dat peanuts betekent in hun merkenportefeuille .Ze kunnen dat gerust missen .
 • philip janssens

  2 maanden geleden
  Stella Artois dankt zijn smaak aan het geheime ingrediënt: Dijlewater, gezuiverd weliswaar maar niettemin, Dijlewater! Good luck aan de Amerikanen om dit na te doen...
 1. Vakbond reageert op dwangsommen van AB InBev in Jupille: “Als er agressiviteit van onze kant zou zijn, zou de politie reageren”

  Vakbond reageert op dwangsom­men van AB InBev in Jupille: “Als er agressivi­teit van onze kant zou zijn, zou de politie reageren”

  De socialistische vakbond ontkent de verklaringen van de directie dat er een “agressieve atmosfeer, van sabotage en bedreiging” heerst bij de brouwerij AB InBev in Jupille (provincie Luik). Bij de brouwerij is vorige week een staking uitgebroken, na een reeks coronabesmettingen. Dat gaat gepaard met blokkades van het gebouw. AB InBev laat in reactie daarop voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf dwangsommen uitvoeren.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken

Geld