Professor Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom van denktank Itinera.
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom van denktank Itinera.

Denktank Itinera pleit voor een noodplan voor ons land. “De crisis heeft ons zwakste punt blootgelegd: een gebrek aan daadkracht”

Het nieuwe normaal moet anders, vindt denktank Itinera Institute. Daarom heeft het een ‘coronaplan voor een robuuste toekomst’ opgesteld. Stel een intendant aan om de regeringsimpasse te doorbreken, evalueer fiscale maatregels objectief, maak vliegtickets duurder zodat vliegtuigmaatschappijen een pandemiebuffer hebben en beloon huisartsen voor de preventie van ziektes.

66 reacties

 • Dave Wils

  11 maanden geleden
  Weer een kernteam? We hebben net 4 maanden zo'n "experten"-team gehad. Toch nog liever politiekers dan wetenschappers....
 • Ronny Ooijen

  11 maanden geleden
  Jan Van de Velde, hoe vaak hebben we hier al gelezen dat men mensen probeerde te overtuigen om bijvoorbeeld brandstof van een bepaald merk gedurende een periode te boycotten? En werkte dat ook? Maar ga uw gang. Het zal u duidelijk worden dat uw wensen dromen blijken te zijn. Laten we meteen ook afspreken dat Lila de lievelingskleur en het cijfer 4 het geluksgetal van iedereen moet zijn. Oké?
 • Jan Van de Velde

  11 maanden geleden
  Ooijen, Wat ik voorstel heeft met een communistisch systeem niets te maken, wel met het vernietigen van onze particratie. Daarvoor is een ruime volstrekte meerderheid van één partij nodig. Niets belet de Belgen samen vooraf te besluiten voortaan slechts één partij te steunen. In China kan je dat niet eens samen besluiten; de communistische partij deed dat vooraf in uw plaats.
 • Alfons Schepers

  11 maanden geleden
  12 miljoen bazen, of een onwillig volk...
 • François Nys

  11 maanden geleden
  nys heel juist wat de man zegt maar noem mij een politieker die verder ziet dat zijn neus lang is , zolang ze aan niks anders denken dan postjes en partij zal het niet veranderen, nog liever elkaar afschieten en blokkeren dat zegt genoeg
 1. #Operatietoekomst. “Met ambitieus preventiebeleid is 70% van de chronische aandoeningen te vermijden”
  PREMIUM

  #Operatie­toe­komst. “Met ambitieus preventie­be­leid is 70% van de chronische aandoenin­gen te vermijden”

  “België is wereldkampioen in het genezen van zieke mensen, maar voorkomen is goedkoper. We moeten ons systeem omgooien en meer inzetten op preventie”, pleit gezondheidseconoom Lieven Annemans in onze #operatietoekomst. Experts in het veld leggen de vinger op de wonde. “Verdubbel het preventiebudget”, klinkt het. En: “In onze opleiding zijn we gebrainwasht om niet verder te kijken dan de symptomen” .

Geld