HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© HLN

De kost van corona (deel 1): coronamaatregelen kosten ons al 19 miljard, nu dreigt knock-out

De zwaarste klap sinds de oorlogsjaren kreeg onze economie dit voorjaar te verwerken. Sneller dan verhoopt was er toch flink wat herstel. Maar dat is nog wankel, en een tweede golf kon er echt niet meer bij. Helaas is die er nu toch. Wat nu?

65 reacties

 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  Dat er nu zoveel werklozen zijn die aanspraak maken op een vergoeding is deels ook de schuld van onze Guy en C0  die absoluut 200.000 jobs nastreefden... Men had beter de mensen die hun kindjes een goede opvoeding willen geven, de keuze gelaten.... Alles heeft een keerzijde, ook politieke beslissingen. Laat Verhofstad & Co opdraaien voor de miserie.
 • nico vets

  1 jaar geleden
  Stuur de rekening maar naar degene die een lockdown willen,ze zullen niet zo hoog meer van de toren blazen.
 • Filip De Graeve

  1 jaar geleden
  Als het zoo verder gaat, zijn we volgend jaar nog niet corona vrij. Woonde ik maar in China
 • Diana De Wit

  1 jaar geleden
  Begin met de lonen van al die politiekers te halveren alsook het aantal ! Zou al een goed begin zijn!
 • Voets Paul

  1 jaar geleden
  En wat gebeurt er met het geld van de mensen die gestorven zijn en nooit van hun pensioen zullen kunnen genieten maar die al wel vele jaren hebben bijdragen ?
 1. Pak minder collectieve ontslagen in 2021 dan tijdens eerste coronajaar
  2

  Pak minder collectie­ve ontslagen in 2021 dan tijdens eerste coronajaar

  Het afgelopen jaar hebben 79 bedrijven in België een procedure tot collectief ontslag aangekondigd. Daarbij kwamen in totaal 5.762 banen in gevaar, zo blijkt uit de jaarcijfers van de federale overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. Het aantal aangekondigde collectieve ontslagen lag daarmee een pak lager dan tijdens het eerste coronajaar, toen er in totaal 9.414 banen bedreigd waren. Het aantal ligt in de buurt van de jaren 2018 (6.027 ) en 2019 (5.087).
 2. Netflix stelt teleur met groei nieuwe abonnees, aandeel keldert

  Netflix stelt teleur met groei nieuwe abonnees, aandeel keldert

  Streamingdienst Netflix heeft in het vierde kwartaal minder nieuwe abonnees binnengehaald dan analisten op Wall Street hadden verwacht. In het derde kwartaal had Netflix nog veel succes met de Zuid-Koreaanse thrillerserie ‘Squid Game’ en het bedrijf kwam in de afgelopen periode met een hoop nieuwe series en films naar buiten. Op de beurs in New York verloor het aandeel Netflix vrijdag bij opening van de handel meer dan 20 procent.