Van de vijftig rijkste zakenfamilies in ons land blijken acht op de tien financiële en fiscale constructies in Luxemburg te hebben. Meer dan de helft van de families (56 procent) gebruikt daarvoor enkel een postbusvennootschap. Van de honderd rijkste families zijn nog altijd zes op de tien in Luxemburg aanwezig.
Volledig scherm
Van de vijftig rijkste zakenfamilies in ons land blijken acht op de tien financiële en fiscale constructies in Luxemburg te hebben. Meer dan de helft van de families (56 procent) gebruikt daarvoor enkel een postbusvennootschap. Van de honderd rijkste families zijn nog altijd zes op de tien in Luxemburg aanwezig. © ThinkStock

De honderd rijkste families van ons land hebben samen 48 miljard euro in Luxemburg staan

De honderd rijkste families van ons land hebben samen ruim 48 miljard euro geparkeerd bij meer dan 160 postbusvennootschappen in het Groothertogdom Luxemburg. Dat blijkt uit een onderzoek van De Tijd en Le Soir, die bijna 1,5 miljoen documenten uit het Luxemburgse bedrijvenregister onderzochten.

237 reacties

 • Ronny Biesen

  5 jaar geleden
  Denk je echt onze politici dit niet weten? Maar nooit zullen ze achter deze families aan gaan, want het zijn hun sponsors, vrienden waarvan ze heel graag een graantje meepikken
 • Sherly Hemelsoen

  5 jaar geleden
  Nva gaat dan nog eens voor de lieve Sint spelen !
 • jo vandenberghe

  5 jaar geleden
  Met de OVLD,MR,NVA aan de macht is dit zeker goed te praten!
 • Guy Dupont

  5 jaar geleden
  En binnen een paar dagen is het geen nieuws meer....! Geen enkele journalist zal durven dit echt eens uit te zoeken en te berichten. De betrokken zullen in hun vuistje lachen en politici zullen zeer waarschijnlijk wel mee betrokken zijn.
 • Roger Willems

  5 jaar geleden
  Macht word steeds omgezet in rijkdom, en burgerzin verdwijnt waar rijkdom verschijnt.
 1. Paradise Papers: "Minstens 4 lidstaten op zwarte lijst belastingparadijzen als Europa eigen criteria zou toepassen"

  Paradise Papers: "Minstens 4 lidstaten op zwarte lijst belasting­pa­ra­dij­zen als Europa eigen criteria zou toepassen"

  De zwarte lijst met belastingparadijzen waaraan de Europese Unie werkt, zou ook minstens 4 lidstaten moeten bevatten als Europa de eigen criteria zou toepassen. Dat stelt Oxfam in een persbericht. Het gaat dan om Nederland, Ierland, Luxemburg en Malta. De ngo identificeerde daarnaast minstens 35 landen, geen lidstaten van de EU, die op de lijst zouden moeten komen.