Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo. © BELGA

De Croo probeert schot te krijgen in overleg: “Regering én sociale partners moeten zichzelf overstijgen”

Te midden van de energiecrisis moeten de regering én de sociale partners “zichzelf overstijgen” om tot akkoorden te komen. Met die boodschap zette premier Alexander De Croo een overleg tussen de federale regering en de werkgevers en vakbonden in.

 1. Vakbonden en werkgevers bereiken geen akkoord over 900 miljoen euro om uitkeringen op te trekken

  Vakbonden en werkgevers bereiken geen akkoord over 900 miljoen euro om uitkerin­gen op te trekken

  De sociale partners zijn er niet in geslaagd een akkoord te vinden over de verdeling van meer dan 900 miljoen euro, bedoeld om de laagste uitkeringen op te trekken. De wet vereist dat zo’n advies er tegen 15 september moet komen. In regeringskringen is te horen dat de federale regering het dossier voorlopig nog niet naar zich toetrekken, in de hoop dat de sociale partners alsnog tot een vergelijk komen.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.