Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

De beurs is al genezen na spectaculaire coronacrash: hoe zal 2021 eruitzien? Expert blikt vooruit

Wie enkel kijkt naar de stand van de beurzen nu en het verschil met twaalf maanden geleden, zou denken dat het een vrij banaal jaar is geweest. Maar de prestatie van de aandelenmarkten verhult een dramatische coronacrash en een even spectaculair herstel. "Meestal blijkt zo'n crash een koopkans te zijn”, zegt hoofdstrateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis. Ook marktstrateeg Els Vander Straeten van Belfius ziet de komende zes maanden geen problemen: “Onze voorkeur gaat uit naar Europese aandelen, omdat die achtergebleven zijn”.

21 reacties

 • Anatole De Cock

  4 weken geleden
  Voor een (goeie) daytrader zijn de beurzen een geschenk!
 • phil smedts

  4 weken geleden
  2020 is voor mij in ieder geval een fantastisch beursjaar geweest, omdat ik half maart, als alles op zijn dieptepunt stond, flink wat belegingen bijgekocht heb, die inmiddels bijna in waarde verdubbeld zijn. Zulke kansen komen niet zo dikwijls voorbij, en in 2008 durfde ik op tijdens de crash helaas nog niets bijkopen, wegens daarvoor pas begonnen met beleggingen en te weinig ervaring.
 • Frankie Albert Goethals

  4 weken geleden
  De beurs is een bubbel. Winst maak je enkel echt door met meerwaarde te verkopen. Daar hoef je geen 10 jaar voor te wachten. Wie Kinepolis kocht eind februari, kon die eind dit jaar al verkopen met 25% winst. Echte winst, velen hebben fictieve winst op papier en houden hun aandelen bij tot... de volgende crash! Als je echt geld wil verdienen op lange termijn, koop dan een extra huis.
 • Bob Ceulemans

  4 weken geleden
  @ Bart Boeckx: nagel op de kop my friend! En daardoor is het allerbelangrijkst: koop goede (!) bedrijven tegen redelijke prijzen. Ga niet op zoek naar die allergoedkoopste aandelen, want vaak is goedkoop, dure koop op de beurs. Buffett heeft het ons al vaak uitgelegd: zorg dat de intrinsieke waarde (IV) van een bedrijf stijgt over de lange termijn. Zo maakt de aankoopprijs minder uit. Als je aandeel voorlopig niet stijgt, zal deze hierdoor op termijn steeds goedkoper worden tov de IV.
 • leo foulon

  4 weken geleden
  De beursindexen stonden in maart heel hoog met in de veronderstelling dat alles er rooskleurig uitzag . Nu staan de meeste indexen bijna even hoog en sommige hoger dan in maart . Dit is paradoxaal en absurd. Maar erbij maar een verklaring voor de hoge koersen en de dure huizen , nl de 0% rente , er is geen alternatief dan meedoen met dat pyramidespel en hopen er op tijd uit te springen
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

Geld