Exterieur van het hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam, Nederland. De proef met de vierdaagse werkweek wordt vooralsnog alleen in Nieuw-Zeeland gedaan.
Volledig scherm
Exterieur van het hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam, Nederland. De proef met de vierdaagse werkweek wordt vooralsnog alleen in Nieuw-Zeeland gedaan. © ANP

Dag minder werken, hetzelfde loon: Unilever experimenteert met vierdaagse werkweek

Was- en levensmiddelenconcern Unilever gaat in Nieuw-Zeeland een vierdaagse werkweek uitproberen. Daarmee wil de organisatie de productiviteit en het welzijn van werknemers verhogen. Vanaf deze maand nemen 81 werknemers de proef op de som: ze zullen een jaar lang 4 dagen werken voor een volledig salaris. 

8 reacties

 • Frans Van Hoyweghen

  1 maand geleden
  Dan slagen ze alle producten in de winkels op.
 • karin verwimp

  2 maanden geleden
  Oei, als de hoge heren van het bedrijf waar ik werk dit gelezen hebben liggen ze nu allemaal met een hartinfarct in de kliniek. Die hebben liever dat we zes dagen voor minder loon komen werken dan andersom. Gevolg: wie kan is al lang gaan lopen.
 • Walter Van Criekinge

  2 maanden geleden
  Toch reist bij mij de vaag " Wie gaat dat betalen ", want om de productie op peil te hoeden moet men extra volk aannemen die uiteraard niet gratis gaan werken. Win-Win ... ik weet dat zo maar niet.
 • Rudy Devolder

  2 maanden geleden
  Er zijn er die werken om te leven en andere  die leven om te werken,ik behoor tot de eerste. jos tony en tom duidelijk tot de tweede groep.
 • Patrick Peeters

  2 maanden geleden
  Een goed idee. Uit onderzoek blijkt idd dat werknemers productiever zijn en het is een oplossing om werkzoekenden aan de slag te krijgen. Win-win-situatie voor verschillende partijen.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

Geld