BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Daarom smaken Amerikanen onze Belgische bieren niet meer

Onze eigen bierconsumptie gaat er voor het eerst sinds lang niet meer op achteruit. Tsjing! De Amerikanen dronken vorig jaar echter zo’n 130 miljoen Belgische pintjes en speciaalbieren minder. Die brouwen ze voortaan immers zelf, al dan niet slim gekopieerd. Of hoe ’Buy local, drink local’ ons populairste exportproduct pijn doet.

22 reacties

 • Johan De Clercq

  2 jaar geleden
  Hier in Canada : 8 dollar voor een stella,.... 6.75 € voor een beter lokaal bier van de micro brouwerij om de hoek.... Keuze is niet moeilijk hoor....
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Ik denk dat er een mentaliteitsstroming in vele landen opkomt om 'local' te consumeren. In principe kan iedereen met wat know-how bier en/of wijn maken.
 • pieter spannemaker

  2 jaar geleden
  Laat Belgische Bieren opkopen maar daar zijn we bang voor . Belgen drinken Carlsberg omdat ze verdommen Heineken te drinken. Als Heineken het snelst groeiende biermerk ter wereld is zal er misschien wat met die traditionele Belgen zijn zeker. Inoververen misschien.
 • Jef Smit

  2 jaar geleden
  De Amerikaanse bieren zijn momenteel ook beter dan de Belgische. Wij zouden toch ook geen budweiser kopen als onze eigen bieren beter zijn? De Amerikanen winnen al enkele jaren de prijzen voor beste bier en dat is niet zo maar...
 • myriam michiels

  2 jaar geleden
  Al is de Blue Moon niet slecht ......

Geld