Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Cryptomarkt op Chinese rollercoaster: nieuw verbod doet virtuele munten op en neer gaan

Omdat China vindt dat de waarde van cryptomunten te veel omhoog en omlaag springt om bruikbaar te zijn als betaalmiddel, verbiedt het haar banken om ermee te werken. Omgerekend naar 'echte munten' zoals de euro, gingen de bekendste crypto's daarop 's ochtends tientallen procenten onderuit, om 's avonds alweer omhoog te stuiteren.

  1. Lieve (34) en Kris (40) verbouwen wijn in het Hageland: “We houden er geen cent aan over, maar deze wijngaard is ons leven”
    PREMIUM
    Zoveel verdien ik

    Lieve (34) en Kris (40) verbouwen wijn in het Hageland: “We houden er geen cent aan over, maar deze wijngaard is ons leven”

    Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag komt Lieve Wuyts aan de beurt: na het plotse overlijden van haar vader besloot ze hun gezamenlijk levenswerk, - wijngaard Liemau -, verder te zetten met haar gezin. Elk jaar leveren de wijnranken die ze als klein meisje mee hielp aanplanten én volop floreren op de zuiderflanken van de Houwaartse berg een mooie oogst aan streekwijnen op. “We houden er geen cent aan over maar de wijngaard maakt ons echt gelukkig”, zegt Lieve.

Geld