De monero wordt steeds populairder.
Volledig scherm
De monero wordt steeds populairder. © Thinkstock

Criminelen verliezen interesse in bitcoin

De virtuele munt bitcoin is niet langer in trek bij zijn grootste fans en gebruikers van het eerste uur: criminelen. Die verkiezen nu cryptomunten die minder traceerbaar zijn, zoals de monero, schrijft het financiële persagentschap Bloomberg.

3 reacties

 • Francinne Declerque

  5 jaar geleden
  Oud nieuws, niet alleen criminelen zijn gaan lopen bij bitcoin, ook de creatieve speler, de fees zijn te duur, transactietijden te lang en de Exchanges liggen te pas en onpas plat bij sterke stijging of daling. Maar dat laatste geldt voor de meeste cryptocurrencies. De Middle man moet er van tussen, en Exchanges echt gedecentraliseerd worden. Heeft overheid zich nergens meer mee te bemoeien.
 • Ronny Ooms

  5 jaar geleden
  Hoe komen ze toch op het idee om de digitale zwartmunten te vernoemen. Ik heb er zelfs nog nooit van gehoord, en nu zal de slimme media de criminelen helpen welke munt ze moeten zoeken en verhandelen. Dikke proficiat!
 • Bart Boenen

  5 jaar geleden
  Bedankt om in het artikel alsnog de waarheid te vermelden, dat mensen die bezig zijn met bitcoin ter goeder trouw handelen. Criminelen heb je jammer genoeg overal.