Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Shutterstock

Coronacrisis zorgt voor “absoluut ongezien en ongekend” tekort in Vlaamse begroting

De schok van de coronacrisis zal ook budgettair nog jaren nazinderen in de Vlaamse begroting. Volgens de Vlaamse sociale partners, verzameld in de SERV, zal de Vlaamse begroting dit jaar voor bijna 7 miljard euro in het rood gaan en zal de coronacrisis bij ongewijzigd beleid ook in 2024, aan het einde van de legislatuur, nog een bijkomend tekort van 1 tot 2 miljard veroorzaken, afhankelijk van het verloop van de relance. Voor een snelle heropstart van de Vlaamse economie zijn er volgens de SERV dringend meer overheidsinvesteringen in infrastructuur nodig. 

16 reacties

 • Peter Dermaut

  1 jaar geleden
  Tzal beginnen gaan zeker onnozelaars. Doe wat je moet doen. Op de kassa letten.
 • Marcel Willems

  1 jaar geleden
  Ze moeten niet het Vlaams parlement halveren ,wel de gewest regeringen afschaffen.De provincies in ere herstellen en de gemeenten ook meer bevoegdheden geven..Berekende besparing van 10 miljard per jaar .Zie eens de website van de BUB
 • boudewijn schepers

  1 jaar geleden
  We zijn een land met teveel regeringen teveel ministers te veel kabinetten we hebben van alles teveel dat ons fortuinen kost maar de regeringen willen niet in eigen vel snijden ze steken het land nog liever verder in de schulden
 • Patrick Braekeveldt

  1 jaar geleden
  De belastingbetaler ,eerder de werknemers en de gezinnen zullen betalen ,voor de multinationals ,ondernemers en de rijken maken de belastingsparadijzen reeds plaats vrij in hun kluizen !
 • Bob Beye

  1 jaar geleden
  Om nog hogere belastingen te heffen zijn ze te bang en laf, zeker als het gaat om de gefortuneerden, het zal een soort devaluatie worden een aanslag op ons spaargeld dus.
 1. Vlaamse meerderheidspartijen geven voorzet voor relanceplan met versnelling in overheidsinvesteringen

  Vlaamse meerder­heids­par­tij­en geven voorzet voor relance­plan met versnel­ling in overheids­in­ves­te­rin­gen

  Het Vlaams Parlement heeft een resolutie goedgekeurd waarin de meerderheidspartijen schetsen hoe zij de relance na de coronacrisis zien. In het plan staan overheidsinvesteringen centraal. "Een versnelling in de publieke investeringen is aangewezen", zegt Robrecht Bothuyne van CD&V, die de tekst indiende samen met Kurt Vanryckeghem (CD&V), Axel Ronse (N-VA), Andries Gryffroy (N-VA), Maaike De Vreese (N-VA) en Tom Ongena (Open Vld).

Geld