Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images

Corona zorgt voor pensioendiscriminatie

Een werknemer die tijdens de coronacrisis tijdelijk werkloos werd, bouwde tijdens de periode van non-activiteit voort pensioenrechten op. Hij zag ook geen loopbaanjaren verloren gaan. Voor een zelfstandige die zijn zaak moest sluiten en een vrijstelling van sociale bijdragen aanvroeg, ligt de zaak helemaal anders. "Zo kan er sprake zijn van discriminatie", oppert ombudsman Tony Van Den Steen van de Ombudsdienst Pensioenen, die de problematiek uitlegt.

18 reacties

 • Mario Vanderlinden

  1 maand geleden
  @Guido Quinten: geen appels met peren vergelijken! Nederland heeft een ander pensioenstelsel! Ik hoef u hier geen verdere uitleg te verschaffen, weet u zeer goed!
 • Guido Quinten

  1 maand geleden
  Is het dan geen discriminatie dat ik op 65 jarige leeftijd nog moet wachten tot mei 2022 om Nederlands pensioen te krijgen . Daar is de pensioenleeftijd momenteel nl. 67 jaar en 6 maanden .
 • mich lee

  1 maand geleden
  alain debels, voor werknemers wordt het grootste deel betaald door de werkgever. Uw 13.07% is een peulschil. Een zelfstandige betaalt meer dan uw 13.07%. Dus wie betaalt dan het meeste?
 • Erik Moens

  1 maand geleden
  Mr. Deketel, bedoelt u nu dat ook u zwartwerk en andere fraude bij zelfstandigen goedkeurt? Daar lijkt het anders sterk op terwijl mevr. De Pauw het wel bij het rechte eind heeft.
 • Stef van Dijk

  1 maand geleden
  Als zelfstandig moet je meer dingen zelf regelen dus in dit geval ook de terugval in pensioen.

Geld