Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Aion Bank

Corona doet Europeanen nog minder contant betalen

De coronapandemie heeft de trend om zonder biljetten en munten te betalen een duwtje in de rug gegeven. Vorig jaar werden bijna 102 miljard betalingen in de eurozone verricht zonder contant geld, het jaar daarvoor waren dat er nog 98 miljard. De totale waarde van die transacties steeg met 8,7 procent tot een goede 167 miljard euro in vergelijking met het jaar daarvoor. Dat heeft de Europese Centrale Bank (ECB) vrijdag meegedeeld.

13 reacties

 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  ik voel het geld liever door mijn handen gaan. Dan weet ik tenminste wat ik uitgeef en kan nik zien hoeveel ik nog ter beschikking heb. Cash principe is trouwers een veel pedagogischer principe om kinderen het sparen wil bijbrengen. Binnenkort leven ze allemaal op de poef omdat ze hun budget niet meer kunnen beheren.
 • Angelo ledda

  2 maanden geleden
  goede zaak die elektronische rekeningen kunnen ze ook makkelijker blokkeren indien de nood hoog is ..
 • Willy Bogaert

  2 maanden geleden
  Wij betalen meer cash met al die fraude waar je meestal zelf voor opdraait
 • An Vanden Bossche

  2 maanden geleden
  De buitenlands betaalkaartgroepen zullen er wel bij varen. Op elke verkoop hebben ze hun percentje.
 • Miguel Leboucq

  2 maanden geleden
  Ik betaal liever cash want het is gemakkelijker om uw budget te beheren. Digitaal is het te verleidelijk om nog meer te kopen.
 1. Federal Reserve verlaagt Amerikaanse groeiverwachting

  Federal Reserve verlaagt Amerikaan­se groeiver­wach­ting

  De Amerikaanse centrale bank, de Federale Reserve, waarschuwt dat de deltavariant van het coronavirus het herstel afremt. Ze heeft haar groeiverwachting voor dit jaar verlaagd, maar signaleert toch dat de stimulusmaatregelen mogelijk binnenkort kunnen worden afgebouwd. Het is erg belangrijk dat het schuldenplafond in de VS zo snel mogelijk wordt opgetrokken zodat het land zijn facturen kan blijven betalen, zei Jerome Powell, de voorzitter van de centrale bank. De aandelenbeurzen in New York sloten na het rentebesluit van de Fed met flinke winsten.
 2. Tot zes euro per overschrijving: zoveel betaal je voor offline bankverrichtingen vandaag

  Tot zes euro per overschrij­ving: zoveel betaal je voor offline bankver­rich­tin­gen vandaag

  De banken trekken voluit de kaart van de digitalisering. Daar tegenover staat dat hogere kosten de traditionele verrichtingen, zoals geldstortingen aan een loket, ontmoedigen. Om de niet-digitale klant niet in de kou te laten, leggen de regering en bankenkoepel Febelfin de laatste hand aan een universele bankdienst met maximumprijzen. Spaargids.be ging na hoe hoog de kosten de afgelopen jaren voor de traditionele, analoge klant zijn opgelopen.

Geld