Maersk vervoert één op de vijf containers wereldwijd.
Volledig scherm
Maersk vervoert één op de vijf containers wereldwijd. © EPA

Containervervoerder Maersk schroeft winstverwachting verder op

EconomieDe Deense rederij A.P. Møller - Maersk profiteert nog sterker van de grote vraag naar zeecontainers en de hard gestegen vervoerstarieven in het zeevrachtvervoer dan het bedrijf eerder hard gedacht. Maersk, een van de grootste containervervoerders ter wereld, krikt zijn winstverwachting daarom nog verder op.

2 reacties

 • Rik Moens

  4 maanden geleden
  Iedereen lijkt grote winsten te maken: Maersk, de havens van Antwerpen en Zeebrugge, de banken niet te vergeten... en toch zitten we diep in een economische crisis? In hoeverre is die dan niet kunstmatig om de prijzen van zowat àlles hoog te houden en indien mogelijk ferm op te drijven?
 • Frederik Goerlandt

  4 maanden geleden
  Je zou bijna vermoeden dat men bewust de containerschaarste in leven houdt om de prijzen hoog te houden om er zo veel aan te verdienen. Hopelijk investeren ze de enorme winsten in het (verder) vergroenen van de scheepvaart want ook die verbruiken enorme hoeveelheden fossiele brandstoffen.
 1. Corona ontregelt scheepvaart China, haven Shanghai slibt dicht

  Corona ontregelt scheep­vaart China, haven Shanghai slibt dicht

  Door corona is de scheepvaart in Chinese havens weer flink ontregeld. Veel schepen kiezen ervoor koers te zetten naar Shanghai, de grootste containerhaven van de wereld, om maar aan coronavertragingen in andere havens te ontkomen. Maar ook Shanghai krijgt daardoor steeds meer te maken met opstoppingen. Daarbij zijn vaarschema's met ongeveer een week vertraagd. Ook in Europese havens, die ook al overbelast zijn, werkt dit op termijn door.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  2

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.