Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images/iStockphoto

Consumentenvertrouwen eurozone naar laagste niveau ooit

Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in juli gedaald naar het laagste niveau ooit. Dat meldde de Europese Commissie. Het vertrouwen staat onder druk door de hoge inflatie die de koopkracht van huishoudens ondermijnt. Ook de zorgen over een economische recessie en de Russische gasleveringen drukken het sentiment. In de gehele Europese Unie zakte het consumentenvertrouwen eveneens naar het laagste niveau ooit.

 1. Macron op staatsbezoek bij Biden: Trans-Atlantische solidariteit of nieuwe handelsoorlog in het verschiet?

  Macron op staatsbe­zoek bij Biden: Trans-Atlanti­sche solidari­teit of nieuwe handelsoor­log in het verschiet?

  De Franse president Emmanuel Macron ontmoet deze week zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden tijdens een staatsbezoek aan de Verenigde Staten. Macron hoopt hiermee het trans-Atlantische bondgenootschap vanonder het stof te halen. Enkele netelige, vooral economische, kwesties staan op de agenda. Met zijn bezoek hoopt Macron vooral de economische spanningen met de "aloude bondgenoot" te doen ontdooien, om een nakende handelsoorlog af te wenden.
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 3. “Mijn laptop was in een dag plots 150 euro duurder”: mogen winkels prijzen verhogen in de solden? En hoe doorzie je de trucjes?
  PREMIUM

  “Mijn laptop was in een dag plots 150 euro duurder”: mogen winkels prijzen verhogen in de solden? En hoe doorzie je de trucjes?

  Het voelt nogal onnatuurlijk aan: de solden beginnen, maar de prijs van een product gaat omhoog. Het overkwam Peter Stippelmans (56) uit Antwerpen. “Donderdag kon ik deze laptop bij Media Markt nog voor 399 euro kopen, sinds de start van de solden is dat 549 euro.” Is zoiets legaal? En hoe vergelijk je zelf best de prijzen tussen laptops? Wij zochten het uit.