Conny Valvekens met haar hond Prutske: "Dat ik mijn kleinkinderen minder kan verwennen, dat valt me zwaar."
Volledig scherm
PREMIUM
Conny Valvekens met haar hond Prutske: "Dat ik mijn kleinkinderen minder kan verwennen, dat valt me zwaar." © Steven Richardson

Conny (56) leeft van een ziekte-uitkering: “Kleren uit de kringwinkel van 5 euro. Mijn ex-man vond het vreselijk”

Zoveel verdien ikOnze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Om haar depressie te lijf te gaan, ontwikkelde Conny Valvekens (56) haar eigen medicijn: de oprichting van een buurthuis. Al vier jaar lang helpt de voormalige onderneemster zo heel wat minderbedeelde dorpsgenoten. Maar nu haar eigen huwelijk is stukgelopen, kampt Conny zelf ook met financiële problemen. “Elke maand heb ik amper 180 euro om van te leven.” Ze vertelt hoe ze de eindjes aan elkaar knoopt.

 1. Hoeveel opzeg is jouw baas je verschuldigd als hij je morgen laat gaan?
  PREMIUM

  Hoeveel opzeg is jouw baas je verschul­digd als hij je morgen laat gaan?

  De tweede coronagolf zorgt voor nog meer werkonzekerheid dan de eerste. “Nu komen ook banen in het gedrang van mensen die anders weinig vrees moesten hebben”, aldus onze werkexpert Stijn Baert. Wat als ook jij jouw job dreigt te verliezen? Hoeveel opzeg krijg je? En wat zijn de voor- én nadelen van zo’n opzegtermijn? Baert ziet alvast liever de proefperiode terugkeren. “Een werkgever en een werknemer die uit elkaar gaan na een proefperiode is psychosociaal veel minder schadelijk dan na een opzegtermijn.”
 2. Armoede in tijden van corona, deel 2: Aantal ‘nieuwe armen’ neemt toe, “en er zijn mensen bij die gewoon werken en gezond zijn”
  PREMIUM
  Leuven

  Armoede in tijden van corona, deel 2: Aantal ‘nieuwe armen’ neemt toe, “en er zijn mensen bij die gewoon werken en gezond zijn”

  Armoede heeft vele gezichten en sinds de uitbraak van het coronavirus kijken heel wat mensen het monster dat armoede is recht in de ogen. De dak- en thuislozen in de eerste plaats, maar het virus heeft ook nieuwe armen met zich mee gebracht. Mensen die op het randje balanceerden en met moeite de eindjes aan elkaar konden knopen, dreigen nu in armoede terecht te komen. In onze reeks ‘Armoede in tijden van corona’ duikt HLN Leuven deze week met harde cijfers en getuigenissen in een weinig zichtbaar deel van onze maatschappij.
 1. Hannelore (30) en Tom (30) hebben stevige hypotheek én een zieke tweeling: “ Gelukkig wonen wij in België”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Hannelore (30) en Tom (30) hebben stevige hypotheek én een zieke tweeling: “ Gelukkig wonen wij in België”

  Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Een openhartoperatie die meer dan 14.000 euro kostte en een apothekersrekening van 1.400 euro: door de gezondheidsproblemen van hun tweeling zijn Tom (30) en Hannelore (30) maar wat blij dat ze in België wonen. “Daardoor moesten we weinig uit eigen zak betalen”, aldus Hannelore. Maar hun jongens hebben extra vaccinaties nodig die erg duur zijn, terwijl ze ook een hoge hypothecaire lening moeten afbetalen. Hoe knopen ze elke maand de eindjes aan elkaar?
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

Geld