Jef Colruyt, CEO van Colruyt Group
Volledig scherm
PREMIUM
Jef Colruyt, CEO van Colruyt Group © Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / PN

Colruyt compenseert volledige CO2-uitstoot met aanplant van 12 miljoen bomen

Colruyt gaat meer dan 12 miljoen bomen planten in Congo. Die moeten de volledige directe CO2-uitstoot van de groep rond de warenhuisketen compenseren. Het immense tropisch woud zou tegen 2030 zo’n 120.000 ton broeikasgassen moeten opvangen. Voor deze belangrijke stap in het CO2-reductieplan voorziet de groep een investeringsbudget van zo’n 8 miljoen euro.

56 reacties

 • Léon-Bernard Giot

  3 weken geleden
  Iedere bewoner van de planeet moet individueel 454 bomen planten om de bebossing op de planeet te herstellen in haar oorspronkelijke toestand . . . dit is alvast een goed begin . . .
 • Ivo Janssens

  4 weken geleden
  Mooi initiatief. Maar een boom is CO2 neutraal, dus wat die boom gedurende zijn leven aan koolstof uit de lucht haalt komt er na zijn levensloop weer in. Ok, pas over 40 of 50 of 100 jaar maar de koolstof verdwijnt niet hè, die gaat zich weer binden aan zuurstof (tijdens verbranden, rottingsproces, ...) en voilà, het is weer CO2.
 • stefaan peinen

  4 weken geleden
  Om belastingen te vermijden..deze investering kunnen ze inbrengen, dus de belastingbetaler draait er voor op, net zoals hier met alle zelfstandigen…
 • nico de haan

  4 weken geleden
  Waarom niet in België?
 • Bart Verwegen

  4 weken geleden
  Goed initiatief, zolang de focus blijft liggen op verminderen van de uitstoot tenminste.

Geld