Photo News
Volledig scherm
© Photo News

ClientEarth daagt Nationale Bank voor rechter om obligaties van bedrijven met zware ecologische voet­afdruk

De internationale milieu-ngo ClientEarth daagt de Nationale Bank van België (NBB) voor de rechter omdat die obligaties van bedrijven met een hoge CO2-uitstoot opkoopt. Dat schrijven ‘De Standaard’ en ‘Le Soir’.

7 reacties

 • Karin Vermeulen

  4 weken geleden
  Anderen de les spellen, maar ik heb nog nooit zo een organisatie of hun leden geweten die ook maar 1 Euro weigert aan te nemen omdat hij "niet ecologisch verdiend is"
 • Gilbert Rodts

  1 maand geleden
  Bende onnozelaars allemaal . Wat loopt er hier allemaal niet rond mensen . Wordt dat allemaal betaald met belastinggeld ?.
 • Stephan Van den Berghe

  1 maand geleden
  Weervonden subsidies aan het werk voor anarchistische doeleinden tegen onze eigen instellingen de advocaat is er goed mee.
 • Fons Dewaele

  1 maand geleden
  Daar gaan ze weer, de wereldverbeteraars. De mensen hebben andere zorgen dan telkens weer deze onzin te moeten aanhoren.
 • willem merken

  1 maand geleden
  Die groen achter hun oren gaan ons nog veel geld kosten en alleen de advocaten worden er rijk van. We geven er toch geen geld aan die NGO?
 1. Greenpeace sleept Vlaanderen voor de rechter: “België overschrijdt nog steeds Europese gezondheidsnorm voor luchtvervuiling”

  Greenpeace sleept Vlaanderen voor de rechter: “België over­schrijdt nog steeds Europese gezond­heids­norm voor luchtver­vui­ling”

  In ons land wordt de Europese jaargrenswaarde voor ongezonde luchtvervuiling, die van kracht is sinds 2010, nog altijd overschreden. Dat concludeert Greenpeace op basis van nieuwe modelkaarten die Ircel, de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu, vandaag publiceerde. De milieuorganisatie sleepte daarvoor zowel de Vlaamse als de Waalse overheid voor de rechter.
 1. Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan
  Play

  Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan

 2. Elektrische fiets schiet in brand in lift
  Play

  Elektri­sche fiets schiet in brand in lift

Geld