Evergrande in Hongkong
Volledig scherm
Evergrande in Hongkong © REUTERS

Chinese vastgoedreus Evergrande koerst af op wanbetaling

Het noodlijdende Chinese vastgoedconcern Evergrande lijkt niet op tijd aan zijn renteverplichtingen te hebben voldaan. Sommige houders van buitenlandse obligatieleningen van het concern hebben nog altijd geen rentebetalingen ontvangen aan het einde van een aflossingsvrije wachtperiode van dertig dagen na het missen van de oorspronkelijke deadline op 6 november.

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 3. Voorzitter Evergrande op het matje geroepen door Chinese autoriteiten

  Voorzitter Evergrande op het matje geroepen door Chinese autoritei­ten

  Xu Jiayin, de voorzitter van het Chinese vastgoedconcern Evergrande, is op het matje geroepen door de autoriteiten van Guandong, waar de zetel van het concern is gevestigd. Dat gebeurde nadat Evergrande had laten weten dat het met zijn schuldeisers wil onderhandelen over een herschikking van zijn buitenlandse schulden. Evergrande kampt met een schuldenlast van omgerekend ruim 260 miljard euro en verkeert al enige tijd op de rand van een faillissement.