Het hoofdkwartier van Evergrande Group in Shenzhen
Volledig scherm
Het hoofdkwartier van Evergrande Group in Shenzhen © REUTERS

“Chinese steden leggen beslag op geld Evergrande”

Zeker twee lokale overheden in China hebben beslag gelegd op geld dat het wankele vastgoedconglomeraat China Evergrande Group heeft ontvangen uit de voorverkoop van woningen. Dat meldt de Financial Times op basis van memo's die de Britse zakenkrant heeft ingezien. Chinese autoriteiten willen voorkomen dat het geld voor andere doelen dan huizenbouw wordt gebruikt, zoals het afbetalen van schulden.

9 reacties

 • Philippe Vanbelleghem

  3 weken geleden
  al 3 jaar zag ik deze vastgoedbubbel aankomen en nu zal het een feit zijn . Het domino effect zal niet te overzien zijn . Chinezen die een nieuwe woning kopen als " investering " verhuren de woning niet om dat dit ongeluk brengt. Zo blijf je bezig natuurlijk . Eerst Corona de wereld insturen en nu een financiële crisis .
 • Wesley Christiaens

  4 weken geleden
  @Paul Verbeeck: geen enkele Europese bank, het zijn Aziatische banken en de Chinese staat die de schuld op de balans hebben samen met enkele Amerikaanse verzekeraars.
 • Jan Vingtcent

  4 weken geleden
  Dat de Chinese overheid dieven zijn weten we al langer en hun volk onder de duim houden is ook zo iets. Dan nog liever onze regering alwaar ze ook het geld uit onze zakken haalt.
 • Viviane Vogels

  4 weken geleden
  Tja..hoe kan dit plots gebeuren? Nochtans meen ik te weten dat china ober de grootste goudreserve beschikt. Wij burgers staan elke dag voor verbazend nieuws.
 • Gunter Verleyen

  4 weken geleden
  Ik ben er al jaren van overtuigd, vroeg of laat stort die aziatische tijger ineen als een plofkip, veel volume maar weinig inhoud die deugd, één grote zeepbel.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.

Geld