Het hoofdkwartier van Evergrande Group in Shenzhen
Volledig scherm
Het hoofdkwartier van Evergrande Group in Shenzhen © REUTERS

“Chinese steden leggen beslag op geld Evergrande”

Zeker twee lokale overheden in China hebben beslag gelegd op geld dat het wankele vastgoedconglomeraat China Evergrande Group heeft ontvangen uit de voorverkoop van woningen. Dat meldt de Financial Times op basis van memo's die de Britse zakenkrant heeft ingezien. Chinese autoriteiten willen voorkomen dat het geld voor andere doelen dan huizenbouw wordt gebruikt, zoals het afbetalen van schulden.

9 reacties

 • Philippe Vanbelleghem

  1 jaar geleden
  al 3 jaar zag ik deze vastgoedbubbel aankomen en nu zal het een feit zijn . Het domino effect zal niet te overzien zijn . Chinezen die een nieuwe woning kopen als " investering " verhuren de woning niet om dat dit ongeluk brengt. Zo blijf je bezig natuurlijk . Eerst Corona de wereld insturen en nu een financiële crisis .
 • wesley christiaens

  1 jaar geleden
  @Paul Verbeeck: geen enkele Europese bank, het zijn Aziatische banken en de Chinese staat die de schuld op de balans hebben samen met enkele Amerikaanse verzekeraars.
 • Jan Vingtcent

  1 jaar geleden
  Dat de Chinese overheid dieven zijn weten we al langer en hun volk onder de duim houden is ook zo iets. Dan nog liever onze regering alwaar ze ook het geld uit onze zakken haalt.
 • Viviane Vogels

  1 jaar geleden
  Tja..hoe kan dit plots gebeuren? Nochtans meen ik te weten dat china ober de grootste goudreserve beschikt. Wij burgers staan elke dag voor verbazend nieuws.
 • Gunter Verleyen

  1 jaar geleden
  Ik ben er al jaren van overtuigd, vroeg of laat stort die aziatische tijger ineen als een plofkip, veel volume maar weinig inhoud die deugd, één grote zeepbel.
 1. Beursexpert Geert Noels beantwoordt lezersvragen: “Verkoop niet meteen bij een stijging of daling, maar probeer te begrijpen waarom een aandeel beweegt”
  PREMIUM

  Beursex­pert Geert Noels beant­woordt lezersvra­gen: “Verkoop niet meteen bij een stijging of daling, maar probeer te begrijpen waarom een aandeel beweegt”

  Steeds meer mensen kiezen ervoor om een deel van hun spaargeld te investeren in beleggingen. Maar soms is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien, met alle mogelijkheden, verschillende platforms en beleggingsproducten. Daarom lieten we jullie vragen insturen voor Geert Noels, geldexpert bij Econopolis. Hij geeft een antwoord op de grootste bekommernissen van beginnende en minder beginnende beleggers.