Hoofdkwartier van Alibaba in Hangzhou
Volledig scherm
Hoofdkwartier van Alibaba in Hangzhou © REUTERS

Chinese overheid pakt Chinese technologiebedrijven verder aan

De Chinese overheid heeft een twintigtal technologiebedrijven de opdracht gegeven interne controles uit te voeren om illegale activiteiten aan banden te leggen. Zo moeten onder meer Alibaba en Tencent van het ministerie van Industrie en Informatietechnologie naar hun gegevensbeveiliging en de bescherming van consumentenrechten kijken.

2 reacties

 • Marc Busselot

  2 maanden geleden
  Rusland, met president Yelsin, zette ooit de deur voor het het kapitalisme groot open. Clinton kreeg er de slappe lach van. Een paar jaar later moest Poetin, zelfs lid geworden van de G7, een oliemiljardair opsluiten. De macht van geld werd te groot. Sindsdien kwam het nooit meer goed met de westerse wereld. China haalde het kapitalisme binnen met de deur op een kier. Het duurde wat langer, maar nu copy paste.
 • Rene de Hoog

  2 maanden geleden
  Het begin van het einde.
 1. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.

Geld