Managers van de Chinese internetreus Alibaba ondertekenden dag op dag een jaar geleden de plannen voor het grootse project op de luchthaven van Luik. (archieffoto 5 december 2018).
Volledig scherm
Managers van de Chinese internetreus Alibaba ondertekenden dag op dag een jaar geleden de plannen voor het grootse project op de luchthaven van Luik. (archieffoto 5 december 2018). © BELGA

Chinese internetreus Alibaba belooft 900 banen op luchthaven Luik

De logistieke hub die de Chinese internetgigant Alibaba op de luchthaven van Luik in Bierset (Grâce-Hollogne) wil creëren, moet in de eerste helft van 2021 volledig operationeel zijn. De investering bedraagt uiteindelijk meer dan 100 miljoen euro, waar er eerder sprake was van 75 miljoen. Volgens Alibaba's logistieke dochter Cainiao is de toekomstige hub goed voor 900 directe jobs.

 1. Dow Jones blijft bij slotbel boven de recordkaap van 30.000 punten

  Dow Jones blijft bij slotbel boven de recordkaap van 30.000 punten

  De Dow-Jonesindex is voor het eerst boven de 30.000 punten gesloten. Het record van de Amerikaanse sterindex volg op het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump akkoord gaat met een vreedzame machtsoverdracht aan zijn Democratische opvolger Joe Biden. Daarnaast zorgde het vooruitzicht op de spoedige komst van vaccins tegen het coronavirus voor optimisme. Sectoren die eerder hard werden geraakt door de pandemie, zoals de luchtvaart en olie-industrie, tekenden dan ook forse winsten op.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance

Geld