Het hoofdkwartier van Evergrande Group in Shenzhen.
Volledig scherm
Het hoofdkwartier van Evergrande Group in Shenzhen. © REUTERS

Chinese huizenmarkt stort verder in door crisis bij Evergrande

De Chinese huizenmarkt heeft ook in september flink last gehad van de crisissituatie in de vastgoedsector in het land. De betalingsproblemen van vastgoedconcern Evergrande hebben zich verspreid naar andere ontwikkelaars, wat de zorgen onder kopers in het land heeft vergroot.

10 reacties

 • Jan Vanstraat

  1 maand geleden
  Zal China eerst barsten of de USA ?
 • Louis Franklin

  1 maand geleden
  Zou tijd worden dat die bel opblaast. Veel gewone mensen kunnen geen huizen meer kopen door mensen die er meerdere bezitten waar niemand in woont.
 • Elise Van Damme

  1 maand geleden
  Het zal er nog wel aankomen de volgende financiële crisis en misschien sneller dan we denken
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Ze doen toch gewoon wat wij doen in de EU en wat in de VS ook gedaan wordt. Economische groei creëren op krediet. Tot het weer eens instort. En dan hebben we de volgende grote financiële en economische crisis.
 • paul merckx

  1 maand geleden
  Het nakend evergrande debacle zal maar klein bier zijn van wat nog moet komen. De triljoenen dollar die worden 'bijgedrukt' uit het niets om het boeltje gaande te houden, de cijfers over de economie die worden 'aangepast' om alles normaal te laten lijken, de zogenaamde 'experten' en 'economen' die er worden bijgehaald om alles geloofwaardig te laten lijken. Op een dag ontploft het hele boeltje dat in feite een luchtkasteel is.
 1. Evergrande, het wankele Chinese vastgoedconcern, doet denken aan kredietcrisis van 2008: “Dit is weer zo'n Lehman-moment”
  PREMIUM

  Evergrande, het wankele Chinese vastgoed­con­cern, doet denken aan kredietcri­sis van 2008: “Dit is weer zo'n Leh­man-mo­ment”

  Blijft de impact van het mogelijk imploderen van de Chinese vastgoedgigant Evergrande beperkt tot enkele rimpelingen op de beurs, of zijn die toch de voorbode van een aantal grote golven in de economie en de financiële markten? “De vergelijking met het faillissement van Lehman Brothers in 2008 en de daarop volgende wereldwijde bankencrisis wordt gemaakt, maar er zijn toch belangrijke verschillen”, zegt hoofdeconoom Luc Aben van Lanschot Bankiers.
 2. HET DEBAT. Moet gratis thuisbezorging van pakjes afgeschaft worden? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Moet gratis thuisbezor­ging van pakjes afgeschaft worden? Dit is jullie mening

  De arbeidsinspectie viel gisteren binnen bij het postbedrijf PostNL in Mechelen, Wommelgem en Ardooie na journalistiek onderzoek van HLN en VTM Nieuws. Onze journalist Joppe Nuyts ging undercover bij het bedrijf. Dat er wantoestanden zijn bij PostNL zorgt voor weinig verwondering bij experts. Grote spelers willen ‘gratis leveren’. Onderaannemers worden uitgebuit en frauderen op hun beurt. Moet gratis thuisbezorging van pakjes afgeschaft worden? Zo denkt u als lezer erover.

Geld