Het Central Business District van Beijing.
Volledig scherm
Het Central Business District van Beijing. © REUTERS

Chinese economie groeit met net geen 8 procent

De Chinese economie is in het tweede kwartaal langzamer gegroeid dan verwacht. Hogere grondstofkosten drukten de productie-activiteit, terwijl maatregelen vanwege nieuwe Covid-19-uitbraken de consumentenbestedingen aan banden legden.

4 reacties

 • Vital Verstraten

  2 weken geleden
  Inflatie gecorrigeerd?, wat was de groei in Zimbabwe tijdens de hyperinflatie?, moet daar dan toch een fantastische economie geweest zijn en vooral de beursindex daar en dan toch bankroet zijn als land. Halve waarheden zijn ook leugens of zijn dit alternatieve waarheden op zijn Trump ?
 • Hugo hofmans

  3 weken geleden
  Goed gesproken Ronny, ze storten half de wereld in de ellende, doen er alles aan om te laten geloven dat ze er niks konden aan doen en daarna loopt hun economie vrij goed. Niemand durft ernstig optreden tegen China, om redenen die voor de hand liggen. Wij zweten hun problemen uit.
 • Ronny Beelaert

  3 weken geleden
  mooi gezien van hen,eerst een wereldwijde pandemie veroorzaken,en dat laas verkopen zoals maskers en ontsmettingsmiddelen om hun economie op te krikken terwijl de economie van de rest van de wereld onderuit gaat
 • jonas van poucke

  3 weken geleden
  China begint een groot probleem te krijgen om goedkope werkkrachten te vinden om zijn economie gaande te houden, daarom dat ze nieuwe gebieden willen veroveren om ze als goedkope werkkrachten in te schakelen.

Geld